Ανησυχούν 6 στους 10 για τα ελληνοτουρκικά, θετική εικόνα για την ασφάλεια

Ανησυχούν 6 στους 10 για τα ελληνοτουρκικά, θετική εικόνα για την ασφάλεια

Aνησυχία σε 6 στους 10 Έλληνες προκαλούν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά , αν και το 54% θεωρεί πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι θετικοί. Ικανοποιημένο εμφανίζεται το 55% για την καθημερινότητα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ενώ και στο θέμα της ασφάλειας το 54% δηλώνει ότι τα μέτρα κινούνται σε θετική κατεύθυνση. Αγκάθι παραμένει το μεταναστευτικό με το 55% να τάσσεται αρνητικά έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Στο 13% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλοτερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, υψηλή αποδοχή συνεχίζει να διατηρεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποτυπώνεται στη νέα έρευνα της Pulse, με τους πολίτες να θεωρούν σωστές τις αποφάσεις της σε κεντρικά θέματα όπως τα φορολογικά, τα ελληνοτουρκικά και η ασφάλεια, ενώ παραμένει παράλληλα διψήφιο το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, κατά τις 13 μονάδες, από την ΣΥΡΙΖΑ. 

Το μεταναστευτικό όμως και η αντιμετώπισή του από την κυβέρνηση παραμένει το αρνητικό σημείο αυτής της κυβέρνησης χωρίς να σημειώνει οποιαδήποτε αλλαγή. 

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα τι θα ψηφίζατε αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, οι ερωτηθέντες απαντούν ΝΔ σε ποσοστό 38% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 25%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

pulse

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 18 μονάδων στην ερώτηση «καταλληλότερος για πρωθυπουργός», λαμβάνοντας το 45% των προτιμήσεων έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα.

pulse

Πάνω από ένας στους δύο πολίτες επικροτούν τις αποφάσεις της κυβέρνηση σχετικά με τα φορολογικά/Οικονομία (55%).

Αντίστοιχα, στα ελληνοτουρκικά η αποδοχή των πολιτών ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς φτάνει στο 54%.

Θετική ανταπόκριση έχουν και οι ενέργειες της κυβέρνησης ως προς τα θέματα της Ασφάλειας με το 54% να κρίνει πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Υψηλό παραμένει και το ποσοστό αποδοχής σχετικά με τις αποφάσεις που λαμβάνοντας για την βελτίωση της καθημερινότητας, φτάνοντας το 52%.

Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού παραμένει αγκάθι για την κυβέρνηση με τις αρνητικές απαντήσεις να υπερτερούν με μεγάλη διαφορά έναντι των θετικών. 

Σημειώνεται ότι ειδικά για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 61% ότι τους ανησυχούν οι πρόσφατες εξελίξεις και δηλώσεις της Άγκυρας (το 33% απαντά «πολύ» και το 28% «αρκετά»).

pulse