Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Δυτική Αττική

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Δυτική Αττική

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του δυναμικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» Στέλιος Λουκίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΘΕΜΑ 104,6. 

 Όπως είπε ο κ. Λουκίδης, η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε αυτή την περιοχή προβληματίζει, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί πώς θα αποτυπωθεί στο σύστημα Υγείας.

«Η αύξηση φαίνεται κάθε μέρα. Ωστόσο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Δεν ξέρουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα σε 10 μέρες, ούτε και ποια θα είναι η εξέλιξη του ιού στους ασθενείς αυτούς και το εάν χρειαστεί να μεταβούν σε νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Λουκίδης

Όπως είπε ο καθηγητής, πρόκειται ουσιαστικά για μία περιοχή που καλύπτουν τα νοσοκομεία Αττικόν, Αγία Βαρβάρα, Τζάνειο, Θριάσιο, και Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή τα συγκεκριμένα νοσοκομεία διαχειριστικά αντέχουν.

Ως προς τις αιτίες της αύξησης των κρουσμάτων παρά το lockdown, ο Στέλιος Λουκίδης ανέφερε τη διασπορά στις οικογένειες.

«Υπάρχει μεγάλη διασπορά στις οικογένειες, και στην εργασία, αλλά στις οικογένειες είναι δύσκολο να τηρήσεις τα μέτρα και σχεδόν αδύνατον να απομονωθείς», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίσαμε στην Βόρεια Ελλάδα, εκεί είχαμε μεγάλο αριθμό οικογενειακών διασπορών και όπως μας δείχνει η ιχνηλάτηση, είναι πολύ δύσκολο και σχεδόν ακατόρθωτο για ορισμένους να απομονωθούν».