Ανησυχία δημάρχων σε Σέρρες – Νεάπολη Συκεών για τα κρούσματα κορονοϊού

Ανησυχία δημάρχων σε Σέρρες – Νεάπολη Συκεών για τα κρούσματα κορονοϊού

Μεγάλη ανησυχία στους τοπικού άρχοντες επικρατεί για τον αριθμό των κρουσμάτων στις περιοχές τους, με τους δημάρχους Νεάπολης Συκεών και Σερρών να λαμβάνουν εκούσια μέτρα για την αποτροπή της πανδημίας του κορονοϊού και να απευθύνουν έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, τόνισε ότι τα κρούσματα στην περιοχή είναι δεκάδες ενώ έχει πέσει πολύ χαμηλά και ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων.

Σε πάνω από 20 σχολεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα και έχουν κλείσει τμήματα σχολείων. Σοβαρό είναι και το πρόβλημα σε εφήβους και νέους αθλητές με περίπου 20 κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείσουν αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην περιοχή.

Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος είπε πως οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μπορεί να γίνει έκρηξη κρουσμάτων σε περιοχή με μηδενικά περιστατικά.

Μέχρι και πριν από 2 με 3 ημέρες τα κρούσματα είναι μηδενικά και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν 45. Εξήγησε ότι καθώς στις Σέρρες δεν ίσχυαν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης, έγινε πόλος έλξης για άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός τα σαββατοκύριακα.

«Μπήκαμε σε φάση εκούσιων μέτρων», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες φοβούνται και ενεργοποιούνται με ευθύνη.