Ανεστάλησαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο λόγω επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός ενόπλου

Ανεστάλησαν οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο λόγω επιχείρησης της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός ενόπλου

Ανεστάλησαν οι αφίξεις αεροσκαφών στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός ενόπλου, ο οποίος έχει εμπλακεί σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε κοντινή απόσταση, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Λόγω της αστυνομικής επιχείρησης πλησίον του αεροδρομίου, ανεστάλησαν οι απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Να επιβεβαιώνετε την πραγματοποίηση της πτήσης σας πριν μεταβείτε στο αεροδρόμιο» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου.

Στο μεταξύ, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας περικύκλωσαν ένα διαμέρισμα στη συνοικία Μπάνκερς Χιλ, όπου οι αρχές γνωστοποίησαν ότι ένας ένοπλος άνδρας, οπλισμένος με ένα τουφέκι μεγάλου διαμετρήματος, «έχει περιοριστεί» αφού πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που μετέβησαν εκεί έπειτα από κλήση για ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τραυματισμούς.

«Τον περιορίσαμε… Οι αστυνομικοί μπόρεσαν να οπισθοχωρήσουν με ασφάλεια και να ορίσουν μια περίμετρο γύρω από το διαμέρισμα» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του αστυνομικού τμήματος του Σαν Ντιέγκο, ο υπαστυνόμος Σκοτ Ουόλ, κάνοντας δηλώσεις που μετέδωσε απευθείας το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να μην βγαίνουν από τα σπίτια ενώ επίσης απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος από δύο σχολεία για προληπτικούς λόγους.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας δέχθηκαν πυρά καθώς επενέβησαν σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί. Έκτοτε ο ένοπλος ανοίγει σποραδικά πυρ.

Η εφημερίδα San Diego Union Tribune έγραψε ότι οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο έχουν ανασταλεί διότι τα αεροσκάφη περνούν πάνω από το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα για να προσγειωθούν. Οι αναχωρήσεις δεν έχουν επηρεαστεί καθώς πραγματοποιούνται από διάδρομο στην άλλη πλευρά του αεροδρομίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ