Ανεστάλη η απεργία στη διακίνηση κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά

Σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων προχώρησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη διακίνηση των κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά, στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που την έκρινε παράνομη.

Το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, ο οποίος τους κάλεσε σε συνάντηση με την εργοδοσία, την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου προκειμένου, να συζητήσουν τα βασικά αιτήματά τους, που είναι η ένταξή τους στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών, η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Σημειώνεται ότι λόγω της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων, προκλήθηκε αναστάτωση στη διακίνηση των κοντέινερ.

Τρεις νέες γερανογέφυρες αφίχθησαν στο terminal της cosco

Στο terminal της COSCO έφθασαν χθες τo απόγευμα τρεις νέες γερανογέφυρες super post panamax, με το heavy lift πλοίο Zhen Hua 25, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αύξηση της (ετήσιας) δυναμικότητας του terminal. Συνολικά ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά θα έχει τώρα 19 γερανογέφυρες super post panamax.

Οι νέες γερανογεφυρες θα χρησιμοποιηθουν στο ανατολικο τμημα του προβλήτα ΙΙΙ.

Το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται στην 7η θέση μεταξύ των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών λιμανιών. Η συνολική διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων έχει εκτοξευθεί για το 2017 πάνω από τα 4,057 (TEU). Επιπλέον, ο Πειραιάς ανέβηκε πέρυσι κατά έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών λιμανιών στη σχετική ετήσια λίστα της ναυτιλιακής επιθεώρησης Lloyd''s List (Global Ports Top 100), στην 38η θέση διεθνώς από την 44η το 2016.

Οι εκτιμήσεις για φέτος για το λιμάνι του Πειραιά είναι ότι θα κινηθεί ακόμα υψηλότερα, καθώς βρίσκεται πλέον στα πλάνα και των τριών μεγάλων παγκόσμιων συμμαχιών τακτικών γραμμών, ενώ με την ολοκλήρωση των έργων στον προβλήτα ΙΙΙ, στις αρχές του 2019, η συνολική χωρητικότητα των προβλητών I, ΙΙ και ΙΙΙ θα αυξηθεί σε 7,2 εκατ. TEUS.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ