Ανεπίσημο τετ α τετ Obama - Putin στο περιθώριο της συνόδου κορυφής

Ανεπίσημο τετ α τετ Obama - Putin στο περιθώριο της συνόδου κορυφής

Το τετ-α-τετ των προέδρων των ΗΠΑ και της Ρωσίας Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι στην Αττάλεια συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός. Αυτή είναι η δεύτερη ανεπίσημη συνάντηση των δύο ανδρών μετά από την κρίση στην Ουκρανία που οδήγησε στην επιβολή κυρώσεων από τη δύση εναντίον της Ρωσίας.

Οι εικόνες αυτές, που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση, τραβήχτηκαν σ'' ένα διάλειμμα της συνόδου, δείχνουν τους δύο άνδρες λίγο μακρύτερα από τους άλλους αρχηγούς κρατών. Οι Ομπάμα και Πούτιν, καθισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο σε δερμάτινες πολυθρόνες, φαίνεται να συζητούν σκυμμένοι ο ένας προς τον άλλο και έχοντας δίπλα τους δύο συνεργάτες τους.

Η συνάντηση των δύο προέδρων διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα, όπως ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στην G20 Ζβετλάνα Λούκας, η οποία συνοδεύει τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G20.

Η εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν αποκάλυψε τα θέματα που αποασχόλησαν την συνάντηση, αλλά ανέβασε  μια φωτογραφία των δύο προέδρων που αποδεικνύει τη συνάντηση.