ΑΝΕΛ: «Το προσφυγικό είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας»

ΑΝΕΛ: «Το προσφυγικό είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας»

«Το μεταναστευτικό-προσφυγικό επειδή είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας και όχι τοπικό θέμα είναι απαραίτητο να έχουμε μια εθνική πρόταση όταν θα πάμε στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση. Διάβασα με προσοχή τις προτάσεις των κομμάτων- και όσα προτείνει η ΝΔ ήδη εφαρμόζονται», ανέφερε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «επειδή το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας και όχι ένα μικρό ζήτημα, θα πρέπει η όποια συμφωνία υπάρξει στο Συμβούλιο των Αρχηγών -που φαντάζομαι ότι θα υπάρξει- να μην τορπιλιστεί στη συνέχεια, όπως έχουμε δει να γίνεται στο παρελθόν».

Υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει και τον Μάρτιο του 2015 να υπάρξει υποχρεωτικός διαμερισμός των προσφύγων, με την ΕΕ να αποφασίζει τότε ο διαμερισμός να είναι εθελοντικός.

«(Ο πρωθυπουργός) πλέον θα ζητήσει να είναι υποχρεωτικός ο διαμερισμός. Αναγνωρίζουμε όλοι ότι στη διπλωματική οδό υπάρχει κλιμάκωση κάθε φορά που χρειάζεται, και νομίζω ότι είναι ένας τρόπος για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την προσφυγική κρίση παράλληλα με τα άλλα θέματα», τόνισε η κ. Παπαδοπούλου.

Ερωτηθείσα για τη στάση του ΔΝΤ, τις διαπραγματεύσεις και την αξιολόγηση, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «όσα συμφωνήθηκαν πέρσι θα τηρηθούν, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο απ'' αυτά. Το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, αν θέλει να συνεχίσει ή όχι».

«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ότι η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών στην ΕΕ είναι με το μέρος της Ελλάδας. Προσωπικά έχω μια διαφορετική ανάγνωση για τη στάση της κ. Μέρκελ. Κατά την άποψή μου, δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση που κάνει στροφή στο ρεαλισμό. Η ελληνική κυβέρνηση είναι σταθερή, οι άλλες χώρες βλέπουν ποια είναι η πραγματικότητα και κάνουν στροφή. Αυτή η κυβέρνηση έχει κατορθώσει με πολύ ψυχραιμία να δημιουργήσει συμμαχίες μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο προκειμένου να πάει με ομαλότητα στο δεύτερο εξάμηνο και εκτιμώ ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ