Αναθερμαίνεται το project του Turkish Stream

Αναθερμαίνεται το project του Turkish Stream

Στο προσκήνιο επανέρχεται, όπως φαίνεται δυναμικά, ο αγωγός Turkish Stream. Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ο συγκεκριμένος αγωγός αποκτά σε αυτήν τη φάση πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ, με δεδομένο το γεγονός ότι για το project έχουν ενδιαφερθεί η Ιταλία και η Γαλλία.

Το θέμα αυτό θα συζητήσει αναλυτικά ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που θα έχει με τον όμολογό του στη Μόσχα, Alexander Novak, στις 2 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, όπως έχει μεταδώσει το liberal.gr, «ξεκλειδώνει» και ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB με τον κύριο Σκουρλέτη να υπογράφει στις 10 Δεκεμβρίου στη Σόφια την κοινή επενδυτική απόφαση για το έργο που εκκρεμούσε.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) επιβεβαιώθηκε από το ΥΠΕΝ η συμμετοχή της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία που θα αποσχιστεί από το διαχειριστή και στην οποία θα εισφερθούν τα πάγια. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, στην πρώτη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια δεν υπήρξε αντίδραση στην προοπτική αυτή από τους θεσμούς και σε αυτήν τη φάση εξετάζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες για την οριστική μορφή που θα έχει η εταρεία.

Σήμερα η ΔΕΗ πραγματοποίησε αποκοπές ηλετροδότησης στο Λαύριο. Με αφορμή το γεγονός αυτό και καθώς υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις κορυφαία πηγή του ΥΠΕΝ μίλησε ακόμη και για ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εάν εντοπιστεί υπερβάλλον ζήλος από περιφερειακούς διευθυντές της ΔΕΗ, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας.

Αθηνά Καλαϊτζόγλου

Διαβάστε ακόμα:

- «Ξεπαγώνει» o Turkish Stream