Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα καταστήματα της συζύγου Χαρδαλιά και της οικίας Πρετεντέρη

Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στα καταστήματα της συζύγου Χαρδαλιά και της οικίας Πρετεντέρη

Την ανάληψη της ευθύνης για τις καταδρομικές επιθέσεις σε δύο καταστήματα της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς και για την εμπρηστική επίθεση κατά της οικίας του Γιάννη Πρετεντέρη ανέλαβαν αναρχικές ομάδες με αναρτήσεις στους σε ιστοσελίδα αντιεξουαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Προλεταριακός Πυρήνας» ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στα καταστήματα της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά, τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου, στην περιοχή του Βύρωνα. Οι αναρχικοί στο κείμενό τους κάνουν αναφορά στα μέτρα για τον κορονοϊό, στα εργασιακά και στα μέτρα για την πανδημία 

Υπενθυμίζεται ότι οι άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις, που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους, στην οδό Φορμίωνος. Από τις εκρήξεις που έγιναν, λίγο μετά τη 1:30, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων, καθώς και φωτιά μικρής έκτασης.

Επίσης, η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αντιπροέδρου της ΔΕΔΔΗΕ.

Ακόμα, δυο άλλες αναρχικές οργανώσεις, οι αυτοαποκαλούμενες «Πυρήνες Άμεσης Δράσης» και «Πυρήνας Εξεγερτικής Βίας» ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της οικίας του Γιάννη Πρετεντέρη, με ξεχωριστή τους προκήρυξη στην ίδια αντιεξουαστιακή ιστοσελίδα.

Η επίθεση στην οικία του Πρετεντέρη πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από ένα γκαζάκι και μπιτόνι με εύφλεκτο υλικό στις 4:10 τα ξημερώματα, στην περιοχή του Ψυχικού.

Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τον μηχανισμό στην είσοδο της γκαραζόπορτας και από την ανάφλεξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας καθώς και υλικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απέξω.