Ανακοίνωση ΚΚΕ για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση ΚΚΕ για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

"Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και στο Σχιστό Αττικής, χωρίς την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών και προϋποθέσεων για φιλοξενία των χιλιάδων προσφύγων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα" αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Υπογραμμίζεται πως "τόσο η ανυπαρξία των απαραίτητων υποδομών, όσο και η πολιτική και πρακτική της ΕΕ, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη μετατροπή των χώρων αυτών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων".

"Οι κινητοποιήσεις κατοίκων της περιοχής των Διαβατών, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης, πρέπει να στοχεύουν στον πραγματικό υπαίτιο αυτής της κατάστασης και όχι να βάζουν απέναντι τους πρόσφυγες. Να βάλουν στην άκρη τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το προσφυγικό πρόβλημα για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους" συμπληρώνεται.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΚΚΕ καλεί το λαό -μεταξύ άλλων- να διεκδικήσει: "να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους", "να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ", "να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών", αλλά και "καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση - υποδοχή - περίθαλψη - φιλοξενία - μεταφορά προσφύγων και μεταναστών".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα