Άμυαλος ο Π. Καμμένος, λέει ο υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας

Άμυαλος ο Π. Καμμένος, λέει ο υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας

Συνέχεια στη σειρά των ελληνοτουρκικών αντεγκλήσεων έδωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, σχολιάζοντας τις χθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντησή του με τον Γάλλο ΥΠΕΞ Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο κ. Τσελίκ ανέφερε πως «αν κοιτάξουμε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού θα δούμε ότι δεν έχει μυαλό», αναφερόμενος στη δήλωση Καμμένου ότι θα μεταφερθούν χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στις παραμεθόριες περιοχές, στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.

«Δεν μπορούν να φέρνουν μπροστά μας το θέμα της ανατολικής Μεσογείου μονομερώς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προειδοποιήσει την Ελλάδα για τις δηλώσεις που γίνονται», πρόσθεσε ο κ. Τσελίκ και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί στις κατευθύνσεις που δόθηκαν μετά τη σύνοδο της Βάρνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Π. Καμμένος ανέβασε τους τόνους χθες δηλώνοντας: «Είμαστε έτοιμοι - και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα - να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε. Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις του, οι απειλές του και οι ύβρεις του. Ίσα - ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό. Δεν λέω ότι έχουμε καταφέρει τα πάντα, αλλά έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».