Αμετανόητοι οι δράστες της επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - «Το κάναμε για εκφοβισμό»

Αμετανόητοι οι δράστες της επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ - «Το κάναμε για εκφοβισμό»

Χωρίς καμία αιδώ οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου χαρακτήρισαν ορθή και δίκαιη την επιλογή τους για την αποτρόπαια πράξη, παραδεχόμενοι ότι στόχος τους ήταν ο «εκφοβισμός, όχι μόνο του ιδίου αλλά και των ομοίων του».

Η αυτοαποκαλούμενη «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης» υποστηρίζει στο αναρτημένο κείμενο ότι «η πρακτική αυτή δεν είναι ξένη στα επαναστικά κινήματα ούτε χωρίς ιστορία. Ακριβώς επειδή έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό αλλά και αντίκτυπο, είναι μια πρακτική που έχει γίνει κομμάτι της εμπειρίας του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, είτε εντασόταν στην ένοπλη πάλη, είτε όχι» και σημειώνουν ότι «κρίνουμε την επιλογή μας αυτή ορθή και δίκαια και την υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας».

«Υπάγεται στη λογική “χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό’’» προσθέτουν στο κείμενό τους για να συνεχίσουν λέγοντας ότι «δε θεωρούμε ότι είναι βασανιστήριο και διαπόμπευση τα ελάχιστα δευτερόλεπτα εκφοβισμού και γελοιποίησης ενός αστού γραφειοκράτη με θέση ευθύνης».

«Κατανοούμε ωστόσο ότι πολλοί άνθρωποι, μη εξικοιωμένοι μάλιστα με τους αγώνες, δυσκολεύτηκαν να αφομειώσουν την εικόνα που αντίκρυσαν. Κατανοούμε ότι μπορεί να τους ξένισε, να τους φάνηκε υπερβολική, περιττή, να ερέθισε τα αντανακλαστικά ενσυναίσθησης τους. Δεν τους αδικούμε», αναφέρουν για να συμπληρώσουν ακολούθως πως «εμείς κατανοούμε λοιπόν ότι η φωτογραφία είναι ίσως σοκαριστική γιατί απεικονίζει έναν άνθρωπο που αγωνιά. Όμως θα πρέπει να κατανοήσουν κι αυτοί ότι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος».

Και καταλήγουν μεταξύ άλλων, «ε, λοιπόν δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο... Ας αποτυπώσουν το φόβο που φαίνεται στο πρόσωπο του στο μυαλό τους».