Αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά του «Jihadi John»

Αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά του «Jihadi John»

Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τη νύκτα ειδική επιδρομή στη Συρία κατά του «Jihadi John», του μέλους του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Πίτερ Κουκ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Μοχάμεντ Εμουάζι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. «Αποτιμούμε τα αποτελέσματα της νυκτερινής επιχείρησης και θα δώσουμε τη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες...», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

«Ο Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

Δεν επιβεβαιώνεται ο θάνατος του «Jihadi John»

Ο «Βρετανός» αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε κατά τους αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα της βόρειας Συρίας μαζί με τρεις άλλους ξένους τζιχαντιστές του ΙΚ δεν είναι βέβαιο ότι ήταν ο γνωστός ως «Jihadi John», σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο την είδηση για τον θάνατο του Βρετανού τζιχαντιστή χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για τον διαβόητο δήμιο. Νωρίτερα, Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι από αεροπορική επίθεση στην περιοχή ενδεχομένως να σκοτώθηκε ο «Jihadi John».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ