Αλκ. Βατόπουλος: Παρακινδυνευμένο να ανοίξει οτιδήποτε στις 7 Δεκεμβρίου

Αλκ. Βατόπουλος: Παρακινδυνευμένο να ανοίξει οτιδήποτε στις 7 Δεκεμβρίου

Την άποψη ότι «είναι παρακινδυνευμένο όταν έχεις τόσα πολλά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα», να ανοίξουν οι δραστηριότητες της οικονομίας και της κοινωνίας από τις 7 Δεκεμβρίου, εξέφρασε, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι ναι μεν υπάρχει πτωτική τάση των κρουσμάτων αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός τους, ενώ ανησυχία επικρατεί ακόμα για τους θανάτους και των διασωληνωμένων. 

«Ο ιός είναι παντού σε όλη την Ελλάδα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποτροπιάσει το φαινόμενο, με μία αύξηση της κινητικότητας μπορεί να πολλαπλασιαστεί η μετάδοση, δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης» σημείωσε ο κ. Βατόπουλος.

Για το θέμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος έδειξε ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το εάν πρέπει να ανοίξουν πριν τις γιορτές, λέγοντας όμως, ότι ειδικά τα μικρά παιδιά επηρεάζονται από την κατάσταση και είναι κακό για την ψυχολογία τους.

«Το να ανοίξουν τα σχολεία έχει και καλά και κακά, αλλά όσο περνούν οι ημέρες ίσως δεν έχει και νόημα η συζήτηση» τόνισε με νόημα.

Επιφυλακτικός ήταν και για το λιανεμπόριο, λέγοντας ότι «δεν μπορώ να πω ναι ή όχι, υπάρχει μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας».