Αλεξανδρούπολη: Πυρά κατά αστυνομικών από διακινητές προσφύγων

Αλεξανδρούπολη: Πυρά κατά αστυνομικών από διακινητές προσφύγων

Πυρά από ένοπλο διακινητή, ο οποίος βρισκόταν στο τουρκικό έδαφος, δέχθηκαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας, κατά τον εντοπισμό, τη στιγμή της αποβίβασης από πλαστικές βάρκες στην ελληνική όχθη, 21 Σύρων προσφύγων και ενός Ιρακινού παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, αργά χθες βράδυ, σε παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, τη στιγμή της σύλληψης δύο Σύρων διακινητών, ηλικίας 44 και 31 ετών, ένας από τους συνεργούς τους που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους, πυροβόλησε αλλεπάλληλα με πυροβόλο όπλο, προς το μέρος που βρισκόταν οι αστυνομικοί με τους συλληφθέντες διακινητές και τους πρόσφυγες.

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι έριψαν βολές εκφοβισμού στον αέρα και μετέφεραν τους διακινούμενους και τους διακινητές σε σημείο κάλυψης από τα πυρά του δράστη, διασφαλίζοντας έτσι τη σωματική τους ακεραιότητα.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των συνεργών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΕ