Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο για το θάνατο του Κ. Κατσίφα και έχει παραδοθεί σε εισαγγελέα

Αλβανικά ΜΜΕ: Υπάρχει βίντεο για το θάνατο του Κ. Κατσίφα και έχει παραδοθεί σε εισαγγελέα

Βίντεο με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που κατέληξε στο θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, έχει παραδοθεί στον Εισαγγελέα Τιράνων, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δυνάμεις της Renea είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν και έτσι έγινε με την καταδίωξη του Κωσταντίνου Κατσίφα.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, καθώς οι αλβανικές αρχές δεν δείχνουν πνεύμα συνεργασίας ούτε με την ΕΛ.ΑΣ. ούτε με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στα Τίρανα.

Σε ότι αφορά το αίτημα που είχε υποβληθεί από την οικογένεια, η αλβανική πλευρά έχει απαντήσει ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει ξένο ιατροδικαστή να συμμετέχει σε νεκροτομή και έτσι η νεκροτομή θα γίνει από ομάδα τεσσάρων Αλβανών ιατροδικαστών.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η σορός έχει μεταφερθεί εδώ και δυο ημέρες στα Τίρανα, δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην οικογένειά του. Και έχει ήδη υποβάλλει σχετικό αίτημα ο δικηγόρος  της οικογένειας ώστε να επιστραφεί η σορός και να ακολουθήσει η ταφή του Κωσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. 

Ν.Μ.