Αλ. Τσίπρας: Το Ελληνικό μπαίνει σε μια σειρά

Αλ. Τσίπρας: Το Ελληνικό μπαίνει σε μια σειρά

Του Γιώργου Φιντικάκη

Την αισιοδοξία του ότι η επένδυση του Ελληνικού δρομολογείται κανονικά, και πως τα εμπόδια είναι θέμα χρόνου να επιλυθούν προκειμένου το έργο να μπει στην τελική ευθεία, εξέφρασε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Πρωθυπουργός. 

"Ξέρω ότι παραλάβαμε το Ελληνικό σε χάος, δεν υπήρχαν μελέτες ούτε από το δασαρχείο, ούτε από την αρχαιολογία, και τώρα όλα δρομολογούνται και μπαίνουν σε μια σειρά. Νομίζω ότι αν δείξουν όλη την ίδια βούληση θα έχουμε ολοκληρώσει όλα τα θέματα ως το τέλος του έτους", είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. Είχε προηγηθεί ερώτηση σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν σήμερα σε αναβολή την γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ, την οποία προκάλεσε με αίτημά της η πλευρά της Paneuropean του ομίλου Λάτση. Ο Πρωθυπουργός παρείχε απόλυτη στήριξη στην διοίκηση των ΕΛΠΕ, ανέφερε ότι όταν η κυβέρνηση παρέλαβε τον όμιλο τα κέρδη του ήταν πολύ χαμηλότερα και σήμερα έχουν εκτιναχθεί, για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι "ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις".

"Και στις δυο περιπτώσεις (ΕΛΠΕ, Ελληνικό) έχουμε θετικές εξελίξεις και δρομολογούνται διαδικασίες που ήταν κολλημένες για χρόνια", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τοποθετήθηκε και για το θέμα του Ελληνικού Χρυσού, σημειώνοντας ότι υπάρχει διαπραγμάτευση με την εταιρεία αλλά και με τους κατοίκους που υπερασπίζονται την προστασία του περιβάλλοντος.

(Φωτογραφία: Sooc)