Αλ. Μητρόπουλος: Πρώτα θα πληγούν οι χαμηλές συντάξεις

Αλ. Μητρόπουλος: Πρώτα θα πληγούν οι χαμηλές συντάξεις

Μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA ο Αλέξης Μητρόπουλος δήλωσε πως πρώτα θύματα με το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το megatv.com ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως εάν εφαρμοστεί ολόκληρη η ατζέντα του ασφαλιστικού, «τότε θα πάμε σε μεγάλες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους» για «μικρές, μεσαίες και ανώτερες» συντάξεις ενώ συμπλήρωσε ότι «με τις επτά ρυθμίσεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου του τρίτου μνημονίου, οι πρώτες που θα πληγούν και θα πληγούν περισσότερο είναι οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ».

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «το ασφαλιστικό ισορροπεί πάνω σε σχοινί, έχουμε ισορροπία τρόμου» σημειώνοντας ότι οι εκκρεμούσες συντάξεις χρηματοδοτούν τις καταβαλλόμενες.

Τόνισε πως τα τελευταία τρία χρόνια πάγωσε η καταβολή του εφάπαξ και εκκρεμούν περίπου 61.000 ή κόστους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ μίλησε για 4,5 δισ. ευρώ που αναλογούν στις 391.000 εκκρεμούσες συντάξεις, ποσά τα οποία ζητούνται αλλά δεν καταβάλλονται.

Τέλος, επισήμανε ότι υπάρχει πίεση των δανειστών να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις.