Ακάρ: Δε θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας

Ακάρ: Δε θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας

Συνεχίζοντας τις προκλητικές τοποθετήσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Xουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη όπου και βρίσκεται αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τόνισε πως η Τουρκία δε θα εγκαταλείψει τα δικαιώματά και τα συμφέροντά της, σύμφωνα με το CNN Türk.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «μιλάμε για ειρήνη με κάθε ευκαιρία. Είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας. Η Αθήνα δεν εγκαταλείπει τη ρητορική που αυξάνει την ένταση. Η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας είναι μια μάταιη προσπάθεια. Είμαστε υπέρ δύο ίσων κρατών στην Κύπρο. Είμαστε υπέρ δύο ισότιμων κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο. Δε θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας πως «το κάλεσμα μας για διάλογο για συνάντηση δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Εμείς είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Και στην Κύπρο υπάρχει η πραγματικότητα της ύπαρξης των Τούρκων και δεν υπάρχει άλλη λύση δίχως την αποδοχή αυτής της πραγματικότητας».