Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επικαλούμενος  τη συμπλήρωση 19 ετών φυλάκισης στις 5 Σεπτεμβρίου και το δικαίωμα που παρέχει ο νόμος για εκκίνηση των διαδικασιών. Το αίτημα κατατέθηκε στη διοίκηση των φυλακών και πρόκειται να παραπεμφθεί στην Εισαγγελία Λαμίας και είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά κατά την τελευταία απεργία πείνας με αίτημα την μεταφορά του σε φυλακή της αρεσκείας του.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει το αίτημα Κουφοντίνα για υφ' όρων απόλυση, μέσα στον Σεπτέμβριο και να αποφανθεί για το αν θα γίνει δεκτό ή όχι. Οι δικαστές σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνουν εκτός από το νόμιμο της διαδικασίας, τη συμπεριφορά του κρατουμένου αλλά και το βάρος των αδικημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι ο αρχιεκτελεστής της 17Ν δεν έχει δείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του και κυρίως για τις εν ψυχρώ δολοφονίες που εκτέλεσε ή συμμετείχε σε αυτές. Αντιθέτως, την περίοδο που βρίσκεται φυλακισμένος προέβη και σε πράξεις όπως οι απεργίες πείνας καλώντας με δηλώσεις του ομοϊδεάτες του να αντιδράσουν κατά του κράτους, τους νόμους του οποίου πλέον επικαλείται προκειμένου να αποφυλακιστεί νωρίτερα.

Καταδίκη σε 11 φορές ισόβια


Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Μόλις την Άνοιξη ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποίησε απεργία πείνας δικεδικώντας την μεταφορά του σε φυλακή της αρεσκείας του, μετά την απόφαση μεταγωγής του από τις αγροτικές φυλακές όπου είχε βρεθεί παρά το μέγεθος των καταδικών του και το είδος των εγκλημάτων του, τα προηγούμενα χρόνια, βρίσκοντας όμως υποστήριξη και από πολιτικά κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει το «δίκαιο» των αιτημάτων του και να επικρίνει την κυβέρνηση μιλώντας για «εκδικητική συμπεριφορά του κράτους δικαίου». Μάλιστα και η νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίσθηκε να λαμβάνει μέρος σε κινητοποιήσεις υπέρ του «Λουκά» της 17Ν.