Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοινώνουν πως σκότωσαν 24 τζιχαντιστές

Αίγυπτος: Οι δυνάμεις ασφαλείας ανακοινώνουν πως σκότωσαν 24 τζιχαντιστές

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 24 φερόμενους ως τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο κεντρικό Σινά, 70 χιλιόμετρα από τον τόπο της συντριβής του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η οργάνωση.

Πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν ότι οι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ένα σπήλαιο όπου κρύβονταν, σε μια ορεινή περιοχή, ενώ πρόσθεσαν πως συνελήφθησαν άλλοι οκτώ.

Η Επαρχία του Σινά, ο βραχίονας του ΙΚ στην Αίγυπτο, δρα κυρίως στο βόρειο Σινά, όπου πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε αντάρτικο κι έχει σκοτώσει εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς. Σπανίως δρα εκτός αυτής της περιοχής.

Δυτικές κυβερνήσεις έχουν εκτιμήσει πως είναι πιθανό μέσα στο ρωσικό Airbus, το οποίο συνετρίβη στο Σινά την 31η Οκτωβρίου, παρασύροντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντας σε αυτό, να εξερράγη βόμβα. Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την αεροπορική καταστροφή, υποστηρίζοντας ότι το έριξε σε αντίποινα για τη δράση των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Συρία.

Πάντως η κυβέρνηση της Αιγύπτου θεωρεί ότι είναι πρόωρο να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα και να διατυπωθεί οποιαδήποτε θεωρία και μόνο το πόρισμα της έρευνας που διεξάγεται θα ρίξει φως στα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ