Αγωγή από την οικογένεια του Λ. Κανελλόπουλου στις πρώην επικεφαλής της Ελληνικής UNICEF

Αγωγή από την οικογένεια του Λ. Κανελλόπουλου στις πρώην επικεφαλής της Ελληνικής UNICEF

Αγωγή αποζημίωσης εις βάρος της πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Σοφίας Τζιτζίκου, και της πρώην οικονομικής διευθύντριας της επιτροπής Αγγελικής Δάμου, κατέθεσαν η χήρα και ο γιος του, επί χρόνια επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Λάμπρου Κανελλόπουλου, διεκδικώντας ποσό 400 χιλιάδων ευρώ για ηθική βλάβη λόγω προσβολής της μνήμης του.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Βγόντζα, συνήγορο της κ. Δάφνης Κανελλοπούλου και του γιου της Αν. Κανελλόπουλου, η προσφυγή κατατέθηκε με σκοπό την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψης του Λ. Κανελλόπουλου εις βάρος του οποίου οι δύο εναγόμενες προέβησαν σε έναν "αγώνα'' σπίλωσης της μνήμης του".

Στο ιστορικό της αγωγής αναφέρεται ότι στα τέλη Απριλίου "κατόπιν των ψευδών, συκοφαντικών και δυσφημιστικών καταγγελιών της Σοφίας Τζιτζίκου και της Αγγελικής Δάμου, ο γραπτός και ηλεκτρονικός τύπος κατακλύστηκε από δημοσιεύματα, στα οποία ο εκλιπών Λάμπρος Κανελλόπουλος, εμφανίζεται να εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για να ικανοποιήσει, δήθεν, προσωπικούς, οικονομικούς και άλλους ιδιοτελείς και ελλιπούς ηθικής σκοπούς σε βάρος του Οργανισμού της UNICEF".

Τονίζεται επίσης πως οι δύο μέχρι πρότινος επικεφαλής της οργάνωσης προέβησαν σε "μεθοδευμένες καταγγελίες" ενώ "τεκμηριωμένα γνώριζαν την αναλήθεια όλων όσων κατήγγειλαν, με αποτέλεσμα η UNICEF να άρει τη συνεργασία της με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή και να αποσύρει τη δυνατότητα χρήσης του λογότυπού της.

Σύμφωνα με τον κ. Βγόντζα το ποσό της αποζημίωσης έχει ήδη εκχωρηθεί, με την κατάθεση της αγωγής, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ