Άγνωστος πυρπόλησε άστεγους σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Άγνωστος πυρπόλησε άστεγους σε σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Σοβαρά εγκαύματα υπέστησαν δύο άστεγοι από την δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε εναντίον τους άγνωστος στον σιδηροδρομικό σταθμό Berlin-Schoneweide στα προάστια του Βερολίνου.

Το περιστατικό συνέβη στις 11 το βράδυ της Κυριακής. Ο δράστης περιέλουσε τα δύο θύματα, ηλικίας 47 και 62 ετών, με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια τους έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Berliner-Kurier και Berliner-Zeitung ο ιδιθοκτήτης ενός παρακείμενου σνακ-μπαρ έσπευσε να βοηθήσει σβήνοντας την φωτιά με πυροσβεστήρα του καταστήματος. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο άστεγους λέγεται ότι προσπάθούσε απεγνωσμένα να βγάλει τα φλεγόμενα τούχα και παπούτσια του.

Τα δύο θύματα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Το κίνητρο της πράξης είναι άγνωστο μέχρι στιγμής.

Η υπόθεση θυμίζει την εμπρηστική επίθεση που είχε διαπράξει ομάδα νεαρών εναντίον αστέγου τα Χριστούγεννα του 2016 στον σταθμό του μετρό Schonleinstra?e στην περιοχή Neukolln, βάζοντας φωτιά στον υπνόσακό του.

Φέτος τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ένας άνδρας επιτέθηκε χτυπώντας βίαια τρεις άστεγους στον σταθμό Yorckstra?e στην περιοχή Schoneberg. Τον Μάιο του 2017, έφηβοι επιτέθηκαν σε έναν άστεγο ο οποίος καθόταν σε έναν πάγκο στο σταθμό του μετρό Mehringdamm στο Kreuzberg. Στη γερμανική πρωτεύουσαν εκτιμάται ότι υπάρχουν μεταξύ 4.000 και 10.000 αστέγων στο Βερολίνο.