Αγκαλιάζοντας τους «Μικρούς Ήρωες» μέχρι τον Αη Στράτη

Αγκαλιάζοντας τους «Μικρούς Ήρωες» μέχρι τον Αη Στράτη

Το τελευταίο διάστημα οι «Μικροί Ήρωες» βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο με πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν τόσο για την έμπνευση, όσο και για την ουσία της παροχής. Προσφέροντας χαρά, ανακούφιση, γνώση, χαμόγελο και παιδεία, στους αληθινούς μικρούς ήρωες της ελληνικής πραγματικότητας: τα παιδιά.

Ακριβώς σε αυτό αποσκοπούσε και η πρόσφατη δράση της Stoiximan, στον ακριτικό Αη Στράτη, όπου οι μικροί ήρωες του νησιού, βρέθηκαν συνοδοιπόροι με εργαζόμενους της εταιρείας, και επικεφαλής τον πρεσβευτή του προγράμματος, «Μικροί Ήρωες», τον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη, για να εγκαινιάσουν και να παραδώσουν στους 32 μαθητές το νέο πολυ-γήπεδο για τους μικρούς αλλά και μεγάλους ήρωες του νησιού.

Στους «Μικρούς Ήρωες», η Stoiximan, ανακαλύπτει και μεγαλώνει αυτό το κομμάτι του κόσμου, με πρωταγωνιστές μικρότερους και μεγαλύτερους ήρωες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και στηρίζοντας όλους τους γενναίους ανθρώπους που κρατάνε δυνατή την Ελλάδα στις πιο ακριτικές περιοχές της, και που καταφέρνουν, παρά τις δυσκολίες, να φωτίζουν το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής- τα ίδια τα παιδιά, η Stoiximan στέκεται υπερήφανα δίπλα τους. Για να συμβάλλει για έναν καλύτερο ελληνικό κόσμο.

Με αυτή τη λογική, που απηχεί και την εταιρική της κουλτούρα, η Stoiximan ολοκλήρωσε τη δράση του προγράμματος «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», στον Αη Στράτη, με τη συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Σύμπλευση». Ήταν, όμως, η πρώτη φορά που την παρουσία τους στο πρόγραμμα αυτό, έδωσαν και εργαζόμενοι της Stoiximan, οι οποίοι ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί, γνώρισαν από κοντά τους «Μικρούς Ήρωες» και συνέβαλαν στο έργο της «Σύμπλευσης».

Το τριήμερο ταξίδι περιλάμβανε πολλές δράσεις για όλους τους συμμετέχοντες. Τα μέλη της αποστολής συμμετείχαν στα ιατρεία που διαμόρφωσε η «Σύμπλευση» για δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους του νησιού, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική κοινωνία και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του νησιού.

Από την πλευρά τους, τα παιδιά του νησιού γνώρισαν από κοντά τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος τους μίλησε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, για την ευγενή άμιλλα, την ασφάλεια στο νερό και την προσήλωση στους στόχους, ενώ απάντησε σε όλες τις απορίες των μικρών μαθητών. Στη συνέχεια, η ομάδα της Stoiximan παρέδωσε στους κατοίκους του νησιού το ανακατασκευασμένο πολυ-γήπεδο. Και βέβαια, η ημέρα αυτή ολοκληρώθηκε με ένα φιλικό αγώνα μεταξύ των μελών της αποστολής.

Για τους εργαζόμενους της Stoiximan, το ταξίδι στον Αη Στράτη, ήταν μια αντίστοιχα δυνατή εμπειρία. Παρέα με τους κατοίκους συζήτησαν για κοινές μνήμες και δεσμούς, αντιλαμβανόμενοι με έναν πιο άμεσο, βιωματικό, τρόπο, το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας τους, μέσα από τις πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνει στην ακριτική Ελλάδα.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι «Μικροί Ήρωες» της Stoiximan, συμμετέχουν χορηγικά αλλά και ενεργά στο πρόγραμμα της «Σύμπλευσης, συνεισφέροντας στην κάλυψη ειδικών αναγκών των ακριτικών νησιών.

Έως τώρα, στοχευμένες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί στους Λειψούς, τη Σίκινο και την Ηρακλειά και βέβαια στον Άη Στράτη. Στα νησιά αυτά, η Stoiximan, έχει ενισχύσει σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, έχει ανακατασκευάσει τα γήπεδα μπάσκετ στους Λειψούς και τη Σίκινο, ενώ έχει διαμορφώσει ειδικές εγκαταστάσεις (pillars) για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στα πλοία που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Stoiximan από την αρχή της λειτουργίας της. Με έναν από τους βασικούς πυλώνες της εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας τον άνθρωπο, προσφέρει τις κατάλληλες ευκαιρίες στους εργαζόμενούς της να γίνουν και εκείνοι ενεργοί συμμέτοχοι στο εταιρικό κοινωνικό έργο.