«Άγιε» μας ο Θεός τους αγαπάει όλους, ο κρατικός μηχανισμός όχι

«Άγιε» μας ο Θεός τους αγαπάει όλους, ο κρατικός μηχανισμός όχι

Τη στιγμή που η χώρα βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία βρήκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα όχι για την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή συνανθρώπων μας αλλά για την... αθεΐα του.

Με γλώσσα που θυμίζει μεσαιωνικές εποχές και με αναφορές που σίγουρα αντίκειται στην ίδια τη χριστιανική θρησκεία ο Μητροπολίτης υποστηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ πως η αθεΐα του Πρωθυπουργού είναι και η αιτία των καταστροφών και των θανάτων δεκάδων ανθρώπων στο Μάτι Αττικής.

«Σε καιρούς αποστασίας από το δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστιες λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύννεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τον ουρανό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην οποία προσθέτει:

«Ποιος, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τον δρόμο του Θεού; Ποίος άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του;» και συνεχίζει παραθέτοντας τα, κατά τη γνώμη του κατορθώματα που ευθύνονται για τις καταστροφές.

Μόνο που τον αν κάποιος είναι πιστός ή άθεος δεν έχει σχέσει με τον αν μπορεί ή όχι να κυβερνήσει και κατ επέκταση να διαχειριστεί κρίσεις όπως αυτή των πυρκαγιών, με τρόπο που το λιγότερο δεν θα επιτρέψει να υπάρξει απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Αποστάσεις από Ιερώνυμο

«Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου.