Άγγελος Συρίγος: Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο

Άγγελος Συρίγος: Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο

Για απρόκλητο χτύπημα έκανε λόγο ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, περιγράφοντας τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τρία άτομα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου ήταν κατηγορηματικός.

"Δεν τους επέπληξα καν. Ήταν μία συζήτηση ενός λεπτού η οποία κατέληξε σε ξυλοκόπημα από τρία άτομα. Δεν ήταν φοιτητές του Παντείου σίγουρα. Αντιθέτως, φοιτητές ήταν αυτοί που τους σταμάτησαν και διέκοψαν την εξέλιξη του περιστατικού", τόνισε ο κ. Συρίγος

Πρόσθεσε, δε, ότι αυτοί που του επετέθησαν προφανώς ενοχλήθηκαν από την παρέμβασή του (τους ζήτησε να μην γράφουν με σπρέι στον τοίχο του Πανεπιστημίου) σ'' ένα χώρο που θεωρείται ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Μάλιστα, αυτό συνέβη στο κεντρικότερο σημείο του Παντείου, στον πεζόδρομο του Παντείου, όπως επεσήμανε.

“Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει αυτό το κλίμα στα Πανεπιστήμια. Ακόμα και οι φθορές με graffiti θεωρούνται αδιανόητες. Εδώ και χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια επικρατεί μια εικόνα ανομίας η οποία σχετίζεται με αυτό που αποκαλείται άσυλο”, σημείωσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Επιπλέον διευκρίνισε ότι η αστυνομία μπήκε στο χώρο μετά από μία ώρα και δέκα λεπτά και αφού χρειάστηκε να επιστρατευθούν 25 πάνοπλοι αστυνομικοί.

“Η αστυνομία φοβάται να μπει στα πανεπιστήμια. Όταν εγώ θα φοβάμαι να κάνω ένα σχόλιο- μην γράφεις στον τοίχο - τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί να περιμένουν οι αστυνομικοί να φθάσουν είκοσι για να παρέμβουν. ''Οταν γίνονται εγκληματικές πράξεις η αστυνομία πρέπει να παρεμβαίνει», κατέληξε ο κ. Συρίγος.