Αγαπηδάκη: Όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

Αγαπηδάκη: Όσοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση  διασποράς ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας προτρέποντας στη βία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  χρησιμοποιώντας ως εργαλεία τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, επισήμανε η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε δήλωσή της η κ. Αγαπηδάκη περιγράφει ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες, ανώνυμοι χρήστες στο Twitter συνδυάζοντας ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας, ρίχνοντας λάσπη κατά πάντων και κυρίως των θεσμών, προτρέπουν σε βία, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία για την εμετική καμπάνια τους, τα ασυνόδευτα. Αδίστακτοι, χυδαιολογούν θεωρώντας ότι έτσι υπηρετούν πολιτικούς στόχους. Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση, παρανομούν και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη». 

   Η κ. Αγαπηδάκη προσθέτει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις σκοτεινές πτυχές τους. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να επαναφέρουμε την πολιτική εκεί που της αξίζει να βρίσκεται: στο φως του Κοινοβουλίου και της δημόσιας και επώνυμης αντιπαράθεσης». 

   «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διαχείριση αυτού του τόσου ευαίσθητου θέματος», καταλήγει η ίδια, «κάναμε ό,τι χρειαζόταν ώστε να βελτιωθεί η ζωή των ασυνόδευτων. Και το πετύχαμε».