Αδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη στο «γήπεδο» των επενδύσεων

Αδ. Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη στο «γήπεδο» των επενδύσεων

«O Τσίπρας δεν είναι Μέσι για να παίξει “μπάλα” στο γήπεδο των επενδύσεων», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση της «Eldorado Gold».

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «η “Εldorado Gold” προσπαθούσε ενάμιση χρόνο να δει τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να βλέπει τον κ. Καρανίκα, αλλά δεν μπορεί να βλέπει την “Eldorado Gold”. Για να μην κοροϊδευόμαστε, προφανώς ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε την επένδυση». «Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευαισθησία για τις ψήφους της. Η στρατηγική που έχει είναι ότι από την στιγμή που οι μεταλλωρύχοι δεν την ψηφίζουν, δεν την αφορούν», πρόσθεσε.

«Οι εργαζόμενοι πήγαιναν με αγωνία στον κ. Σταθάκη να του πουν ότι ανησυχούν για τις δουλειές τους και εκείνος τους έλεγε: “Ελάτε στην Αθήνα και πηγαίνετε στον Άδωνι να σας βρει δουλειά”. Ο εκατομμυριούχος Σταθάκης κάνει πλάκα με τους εργαζόμενους και το παίζει και αριστερός;», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «η επένδυση αυτή δεν θα πλήξει καθόλου τον τουρισμό, αντιθέτως θα τον ωφελήσει. Μέχρι σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδώσει 18 διαφορετικές αποφάσεις που λένε ότι τηρεί την περιβαλλοντική νομοθεσία. Μεταξύ του κ. Καρανίκα και του ΣτΕ ποιον από τους δύο πρέπει να εμπιστευθούμε;».

«Θα μπορέσει ποτέ ο Αλέξης Τσίπρας που δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ στη ζωή του, που ήταν πρώτος σε όλες τις διαδηλώσεις κατά των ιδιωτικοποιήσεων και που σήμερα διώχνει επένδυση 2 δισ. ευρώ να ανταγωνιστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο επίπεδο των αγορών; Μακάρι να τολμήσει να μπει στο γήπεδο, “εφτάρα” θα του ρίξει. Ο Τσίπρας είναι αδύνατον να φέρει επενδύσεις, γιατί δεν τις θέλει», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Φωτογραφία: SOOC