Άδ. Γεωργιάδης: Δεν ασκείται εξωτερική πολιτική με σημαίες σε βραχονησίδες

Άδ. Γεωργιάδης: Δεν ασκείται εξωτερική πολιτική με σημαίες σε βραχονησίδες

«Η Ελλάδα πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα... Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται έτσι, η εξωτερική πολιτική θέλει προσοχή, λέω στα παιδιά που έβαλαν τις σημαίες (στις βραχονησίδες)» επισήμανε στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Την εξωτερική πολιτική ασκεί η επίσημη πολιτική με τα θεσμικά της όργανα. Η ένταση συμφέρει την Άγκυρα», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία τηρεί χαμηλούς τόνους στο θέμα. Φαντάζεστε να ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, και να συνέβαινε αυτό το πράγμα, να λέγε ο Γιλντιρίμ ότι "πατήσαμε στο ελληνικό έδαφος και πήραμε την ελληνική σημαία"… Φανταστείτε να ήταν ο Καμμένος αντιπολίτευση, τι θα άκουγαν τα αυτιά μας σε αυτή την περίπτωση», σχολίασε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υιοθετεί τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, εφόσον η ελληνική πλευρά λέει ότι το επεισόδιο δεν επιβεβαιώνεται, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει σταθερότητα.

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και μόνο που έκανε τη δήλωση για τις βραχονησίδες ο τούρκος πρωθυπουργός, είναι πρόκληση.

Για την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει ακήρυχτος πόλεμος και μπορεί να υπάρξει ακόμα και θερμό επεισόδιο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι είναι και αυτό μια πρόοδος. «Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, είχε πει προεκλογικά για μείωση των εξοπλισμών, και ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση ελληνοτουρική σύρραξη είχε "θα το ρισκάρουμε". Είναι η στάση της Αριστεράς», παρατήρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φωτογραφία: Intimenews

 



Διαβάστε Περισσότερα