Τρία νέα σύγχρονα και βιώσιμα κτήρια της Noval Property στο Μαρούσι

Τρία νέα σύγχρονα και βιώσιμα κτήρια της Noval Property στο Μαρούσι

Η Noval Property, ως θυγατρική της Viohalco, μιας εταιρείας πρωτοπόρου στις μέγα-τάσεις της βιωσιμότητας, έχει ενσωματώσει στον στρατηγικό της σχεδιασμό από πολύ νωρίς την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης. Για την εταιρεία η βιώσιμη ανάπτυξη δεν αποτελεί απλώς μια επιλογή, αλλά μια συνειδητή δέσμευση, η οποία προσδιορίζει κάθε πτυχή της επενδυτικής και επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Σήμερα, η Noval Property είναι η 2η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (A.E.Ε.Α.Π.) στην Ελλάδα, διαθέτει ένα σύγχρονο και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 61 ακινήτων, το οποίο εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών χρήσεων.

Διαμορφώνοντας το μέλλον με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σύγχρονη αισθητική

Τα κτήρια δεν αναπτύσσονται μόνο για να εξυπηρετούν συγκεκριμένες πρακτικές ανάγκες, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μια απτή έκφραση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τεχνολογικής αιχμής της κοινωνίας. Τα κτήρια προβάλλουν και αναδεικνύουν την ιστορία και το όραμα κάθε τόπου, κάθε περιοχής και κάθε γειτονιάς. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα σύγχρονα κτήρια αναπτύσσονται, ακολουθώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Με τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και τη σύγχρονη αισθητική στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της, η Noval Property συνεχίζει σταθερά τη δυναμική της πορεία με στόχο μία καλύτερη και πιο βιώσιμη πόλη. Με βασικό πυλώνα της επενδυτικής της στρατηγικής τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σύγχρονων αναπτύξεων, θέτει ως προτεραιότητά της τη διαμόρφωση του δομημένου περιβάλλοντος με τρόπο ευέλικτο και ανθεκτικό, εστιάζοντας όχι μόνο στην καινοτομία αλλά και στην ανθρώπινη εμπειρία. Γιατί, εν τέλει, τα κτήρια δεν οφείλουν μονάχα να ενσωματώνονται στο αστικό τοπίο, αλλά πρωτίστως να αναβαθμίζουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των ανθρώπων, των εργαζομένων, των ενοίκων, των επισκεπτών, ακόμα και των περαστικών.

Η Noval Property εφαρμόζει τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού ακολουθώντας τις πλέον σύγχρονες και τεχνολογικά εξελιγμένες πρακτικές, όπως ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά μειωμένου ενσωματωμένου άνθρακα, επανάχρηση νερού, συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας, αυτοματισμοί, φυσικός αερισμός και φωτισμός και φυτεμένες οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες.

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της εταιρείας, το οποίο, μάλιστα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο παράδειγμα επανάχρησης παλαιού κτηριακού αποθέματος, είναι το πρωτοποριακό «The Orbit» office campus στη Λεωφόρο Κηφισίας στην Αθήνα. Με τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και τις «έξυπνες» τεχνολογίες που ενσωματώνει, έχει μεταβάλει την εικόνα της ευρύτερης περιοχής. Αντίστοιχο παράδειγμα είναι και το κτήριο γραφείων «Butterfly» στο Χαλάνδρι, που αφορά μια καινοτόμα απάντηση στις σύγχρονες ανάγκες τόσο των χρηστών όσο και των μισθωτών.

Τρεις αναπτύξεις «νέας γενιάς»

Τρία έργα «νέας γενιάς» που φέρουν την υπογραφή της Noval Property υλοποιούνται ήδη στο Μαρούσι.

Το πρώτο, και ίσως, πιο εμβληματικό, είναι το πρωτοποριακό office campus που αναπτύσσει η Noval Property μέσω της σύμπραξής της με την Brook Lane Capital στο πρώην ακίνητο της Kodak. Το συγκρότημα γραφείων, του οποίου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται σε ένα οικόπεδο 16 στρεμμάτων, υιοθετώντας τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Στο έργο αυτό ενσωματώνονται όλα τα νέα πρότυπα και οι τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων, ενώ στοχεύει σε πιστοποίηση LEED Platinum.

Ένα, ακόμα, από τα σημαντικότερα υπό εξέλιξη έργα ως προς το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα αφορά ένα υφιστάμενο κτήριο που ανακατασκευάζει η Noval Property επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και με την ολοκλήρωσή του θα μετατραπεί σε ένα πρωτοποριακό κτήριο γραφείων με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα κατά τη λειτουργία του στην Ελλάδα.

Η τρίτη ανάπτυξη της εταιρείας στην περιοχή του Αμαρουσίου αφορά ένα νέο κτήριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική σύνθεση που αποτελείται από δύο κτήρια συνδεδεμένα μεταξύ τους σε γραμμική ακολουθία και άφθονους χώρους πρασίνου. Η παροχή που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά την καθημερινότητα των ανθρώπων είναι η πρόβλεψη μεγάλου αριθμού θέσεων στάθμευσης.

Η Noval Property επαναπροσδιορίζει την ανάπτυξη, επιδιώκοντας να συμβάλλει στον βιώσιμο μετασχηματισμό του αστικού τοπίου.