Πώς το λιανεμπόριο τροφίμων καταπολεμά την ακρίβεια τιμών

Πώς το λιανεμπόριο τροφίμων καταπολεμά την ακρίβεια τιμών

Μικτές προβλέψεις δίνουν οι πρόσφατες έρευνες καταναλωτών για την πορεία της ακρίβειας. Παρότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, συντηρείται η ακρίβεια στα προϊόντα και ειδικά στα τρόφιμα, ταλαιπωρώντας τα ελληνικά νοικοκυριά. Έως ότου οι θετικές εκτιμήσεις μεταφραστούν σε όφελος στο πορτοφόλι του καταναλωτή, σημαντική ανακούφιση παρέχουν οι πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα και ιδίως του λιανεμπορίου τροφίμων, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με μειώσεις τιμών.

Στην τελευταία έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ ο δείκτης οικονομικού κλίματος διατηρείται σταθερός, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε ελαφρώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων στην Ελλάδα μήνα τον μήνα μπορεί να χτυπά κάποια περιοδικά υψηλά, ωστόσο οι τιμές παραγωγής και καταναλωτή για τη χώρα μας συντηρούνται σε εφάμιλλα ή καλύτερα επίπεδα από άλλες χώρες, με τους εγχώριους παραγωγούς μάλιστα να συγκρατούν τις τιμές τους, σε σχέση με την ακρίβεια που παρατηρείται στα εισαγόμενα προϊόντα.

Στον αντίποδα, με βάση και τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ και του ΙΕΛΚΑ, η ακρίβεια συνεχίζει να πλήττει τα νοικοκυριά καθώς το 90% του μισθού καταλήγει στην πληρωμή λογαριασμών και βασικών ειδών διατροφής. Παρατηρείται ωστόσο μια αποκλιμάκωση ειδικά όσον αφορά τις πληθωριστικές τάσεις στα τρόφιμα. Αυτό οφείλεται στην ευρύτερη μείωση τιμών των πρώτων υλών, στα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και στις δράσεις του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων.

Το σίγουρο είναι πάντως, ότι η ακρίβεια στις τιμές τροφίμων η οποία «καλπάζει» εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια, συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, τα οποία δεν ανακουφίζονται από τα βελτιούμενα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά κυνηγούν τις προσφορές και τις μειώσεις τιμών, δηλαδή από τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα και ειδικά των προμηθευτών και των σουπερμάρκετ.

Με 6ευρες και 3ευρες επιταγές όλοι επιστρέφουν στα ΑΒ για φθηνότερο καλάθι της αγοράς

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί και η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στα καταστήματα ΑΒ, με τόσες επιταγές για επόμενες αγορές, όλοι επιστρέφουν για το φθηνότερο καλάθι της αγοράς, με τα καλύτερα προϊόντα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Γιατί, στο καλό, το καλύτερο είναι η τιμή και «επιστρέφει» με 6ευρες και 3ευρες επιταγές!

Κερδίστε και εσείς επιταγές εύκολα και απλά, αγοράζοντας τα αγαπημένα σας προϊόντα από βασικές κατηγορίες, όπως: φρέσκο κρέας, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όλα τα προϊόντα κατάψυξης, τυριά, αλλαντικά, είδη άρτου, πρωινού και γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, μπίρες, κρασιά, αλλά και απορρυπαντικά και χαρτικά, μόνο στα καταστήματα ΑΒ. Στην επόμενη επίσκεψή σας, μπορείτε να εξαργυρώσετε στο ταμείο την επιταγή που κερδίσατε, μειώνοντας τον λογαριασμό των αγορών σας.

Γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η ποιότητα και η εξυπηρέτηση μένουν πάντα ψηλά, προσφέροντας μια μοναδική αγοραστική εμπειρία στον κάθε καταναλωτή ξεχωριστά και το φθηνότερο καλάθι της αγοράς.