Όμιλος Intrakat: Προτεραιότητα οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και Αποθήκευση Ενέργειας

Όμιλος Intrakat: Προτεραιότητα οι επενδύσεις σε ΑΠΕ και Αποθήκευση Ενέργειας

Ο Όμιλος Intrakat, ένας κορυφαίος κατασκευαστικός όμιλος με ευρύ χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων, σημαντικό αποτύπωμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και προσήλωση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, επενδύει στρατηγικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τα Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, συμβάλλοντας στην πράσινη μετάβαση της Ελλάδας. 

Ο όμιλος Intrakat αναγνωρίζει ότι οι ΑΠΕ και τα Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας αποτελούν όχι μόνο καταλύτη για την ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας, αλλά και ουσιαστικό παράγοντα μελλοντικής ανάπτυξης για την εταιρεία, η οποία επενδύει στην επέκτασή του στον τομέα της ενέργειας με στόχο να δημιουργήσει σταθερές χρηματοροές, που θα συμπληρώσουν και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Ομίλου. 

Αυξημένα μεγέθη

Άλλωστε, μετά την εξαγορά της εταιρείας Άκτωρ – ενός από τους ιστορικότερους κατασκευαστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα με εμπειρία δεκαετιών, πολυσχιδή δραστηριότητα και διεθνή παρουσία στα μεγάλα τεχνικά έργα – οι δυνατότητες του Ομίλου Intrakat έχουν πολλαπλασιαστεί, με το ανεκτέλεστο των έργων να προσεγγίζει τα 5 δισ. ευρώ (31/12/23). 

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat (και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ) κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, αναφερόμενος στις ενεργειακές δραστηριότητες του Ομίλου έχει σημειώσει ότι «οι ΑΠΕ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας, όπως και στη βιώσιμη ανάπτυξή της». «Θεωρούμε πως η Intrakat μπορεί να αναπτυχθεί στρατηγικά στον τομέα αυτόν και να δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα τόσο στην παραγωγή όσο και στην αποθήκευση “καθαρής ενέργειας” και γι’ αυτό οι ΑΠΕ αποτελούν επενδυτική μας προτεραιότητα» δήλωσε πρόσφατα. 

Φιλόδοξο χαρτοφυλάκιο έργων

Ο Όμιλος Intrakat αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ 1,8 GW, με 0,9 GW από Αιολικά Πάρκα και 0,9 GW από Φωτοβολταϊκά Πάρκα, αντίστοιχα. Ακόμη, έχει δρομολογήσει μεγάλες επενδύσεις για την δημιουργία 11 σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, συνολικής ισχύος 0,9 GW. Και ήδη προωθεί τους τρεις πρώτους, ισχύος 100 MW, στο πλαίσιο του πρώτου σχετικού διαγωνισμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η επικράτηση του Ομίλου Intrakat στη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία έχει σηματοδοτήσει και την είσοδό του στο κλαμπ των μεγάλων παικτών αποθήκευσης ενέργειας στην Ελλάδα.

Ήδη, ο Όμιλος Intrakat κατασκευάζει ή έχει ήδη θέσει σε λειτουργία αιολικά πάρκα στη Στερνίζα και τους Αυλούς Βοιωτίας, το Μουζάκι Καρδίτσας, το Φραγκάκι της Άνδρου και το Καστρί Ευβοίας.

Ο στόχος των υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Παράλληλα, έχει δηλώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στους επικείμενους διαγωνισμούς για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που θα υλοποιηθούν στη χώρα μας, σε συνεργασία με τον στρατηγικό του συνεργάτη Parkwind, μία Βελγική εταιρεία η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα έργα. Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα αποτελούν σημαντική ευκαιρία για την αύξηση παραγωγής «πράσινης» ενέργειας στη χώρα μας και την επίτευξη του εθνικού στόχου για παραγωγή τουλάχιστον 2 GW ως το 2030. 

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, το ταλέντο και την εμπειρία των ανθρώπων του, ο Όμιλος Intrakat αναλαμβάνει και υλοποιεί σύνθετα κατασκευαστικά έργα μεγάλης κλίμακας και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. 

Με προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος Intrakat δημιουργεί αξία για τους μετόχους του και για τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται.

 

Διαβάστε Περισσότερα