Οι «Μικροί Ήρωες» και η ομάδα της Σύμπλευσης ταξιδεύουν στους Φούρνους Ικαρίας σε μια αποστολή προσφοράς, παρέα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη
STOIXIMAN

Οι «Μικροί Ήρωες» και η ομάδα της Σύμπλευσης ταξιδεύουν στους Φούρνους Ικαρίας σε μια αποστολή προσφοράς, παρέα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη

Η Stoiximan παραμένει πιστή στην δέσμευσή της να στηρίζει την κοινωνία και αυτή τη φορά φρόντισε για ακόμη μια φορά για την κάλυψη των αναγκών κατοίκων απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας.

Αυτή τη φορά η Stoiximan ταξίδεψε πριν μερικές ημέρες για πέμπτη συνεχή χρονιά, μαζί με την ΜΚΟ Σύμπλευση και μια ομάδα εθελοντών γιατρών, στα ακριτικά νησιά. Στόχος της αποστολής, να στηρίξει την προσπάθεια της Σύμπλευσης που προσφέρει εθελοντικό έργο αλλά και να εγκαινιάσει ακόμα ένα μεγάλο έργο υποδομής μέσω του προγράμματος «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», αυτή τη φορά στους Φούρνους Ικαρίας.

Μέλη της αποστολής, ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος της Stoiximan και ο Δημήτρης Διαμαντίδης (ο γνωστό μας και ως 3D), που είναι και Ambassador του προγράμματος «Μικροί Ήρωες». Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, έφτασαν στους Φούρνους για να εγκαινιάσουν το νέο πολυγήπεδο που χορήγησε η Stoiximan στο ακριτικό νησί, αλλά και τη νέα επίστρωση που φρόντισαν για το προαύλιο του σχολείου, με στόχο την ασφαλέστερη απασχόληση των παιδιών που μένουν εκεί.

Στη μικρή γιορτή που στήθηκε για την παραλαβή του γηπέδου, οι μαθητές των Φούρνων Ικαρίας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον σπουδαίο Έλληνα αθλητή, και να αντλήσουν εμπειρίες από τη σταδιοδρομία του. Ίσως όμως, ακόμη πιο ευχάριστο γι’ αυτούς να ήταν ότι εγκαινίασαν το γήπεδο παίζοντας μπάσκετ μαζί του.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της Stoiximan συμμετείχαν στα ιατρεία που στήνει σε κάθε της επίσκεψη η Σύμπλευση, παρέχοντας δωρεάν ιατρικούς ελέγχους στους κατοίκους των νησιών που επισκέπτεται.

Φυσικά, αυτή δεν ήταν η πρώτη σημαντική χορηγία των «Μικρών Ηρώων» σε νησιά που έχουν ανάγκες. Στα χρόνια της δράσης τους, οι «Μικροί Ήρωες», έχουν ταξιδέψει σε πολλές ακριτικές περιοχές για να έρθουν σε επαφή με τους νεαρούς φίλους τους και να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τέτοια ταξίδια έγιναν στους Λειψούς, όπου παραδόθηκε υλικοτεχνικός εξοπλισμός και ανάπλαση γηπέδου μπάσκετ, αλλά και στην Ηρακλειά όπου υλοποιήθηκε η εγκατάσταση Pillars στο λιμάνι για να τονωθεί ο τουρισμός στο νησί. Στη Σίκινο και στην Κάσο η Stoiximan φρόντισε για την ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ, ενώ στον Αη Στράτη παραδόθηκε άλλο ένα πολυγήπεδο για τους μικρούς αλλά και μεγάλους ήρωες του νησιού.

Από το 2017, οπότε και δημιουργήθηκαν, οι «Μικροί Ήρωες», το βασικό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Stoiximan ,με πρωτοβουλίες που ξεχωρίζουν τόσο για την έμπνευση, όσο και για την ουσία της παροχής, προσφέρει χαρά, ανακούφιση, γνώση, χαμόγελο και παιδεία, στους αληθινούς μικρούς ήρωες της ελληνικής πραγματικότητας: τα παιδιά.

Για την Stoiximan, ήρωες, είναι όλοι εκείνοι που αγωνίζονται να δώσουν χρώμα στη ζωή, να μεγαλώσουν τον κόσμο με τα όνειρά τους, να τολμήσουν και να εμπνεύσουν. Αυτοί που αντιστέκονται με θάρρος και εκείνοι που χαμογελούν στα δύσκολα. Και με τον τρόπο αυτό ο κόσμος μας να γίνεται λίγο πιο πλούσιος, πιο όμορφος και δυνατός.

Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Stoiximan από την αρχή της λειτουργίας της. Με άξονα τον άνθρωπο, η εταιρεία προσφέρει τις κατάλληλες ευκαιρίες στους εργαζόμενούς της να γίνουν και εκείνοι ενεργοί συμμέτοχοι στο εταιρικό κοινωνικό έργο. Ήδη περισσότεροι από 45.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα έχουν ωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό, ενώ περισσότεροι από 58 νέοι «Μικροί Ήρωες» έχουν γεννηθεί στην ακριτική Ελλάδα κάτω από την κάλυψή του...