Ο Μασκ σχεδιάζει επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο
AP
AP

Ο Μασκ σχεδιάζει επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ σχεδιάζει επίσκεψη στην Κίνα τον Απρίλιο κατά την οποία επιδιώκει να έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό, Λι Κιανγκ, σύμφωνα με το Reuters, δύο άτομα με γνώση του σχεδιασμού του ταξιδιού.

Ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Λι Κιανγκ.

Η Κίνα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι ο μεγαλύτερος παραγωγικός κόμβος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η επίσκεψη του Μασκ στην Κίνα θα είναι η πρώτη του μετά την πανδημία της COVID-19 και αφότου ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε τρίτη θητεία στην προεδρία της χώρας. 

Προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων

Ο Μασκ επισκέφθηκε για τελευταία φορά την Κίνα στις αρχές του 2020 και μάλιστα είχε χορέψει δημόσια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Σαγκάης.

Ο Λι και ο Μασκ έχουν συναντηθεί ξανά στο παρελθόν, στα εγκαίνια του εργοστασίου της Σαγκάης το 2019. Το 2020, συμμετείχαν σε διαδικτυακές συναντήσεις όπου ο Μασκ ευχαρίστησε τον τότε γραμματέα του κόμματος της Σαγκάης για την υποστήριξη της λειτουργίας του εργοστασίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Μασκ έρχεται επίσης τη στιγμή που η Κίνα προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις για τη στήριξη της οικονομίας της, η οποία έχει πληγεί μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω της COVID.

Ο Λι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Την περασμένη εβδομάδα απευθύνθηκε στο κοινό επιχειρηματικών εκδηλώσεων στις οποίες συμμετείχαν ο Τιμ Κουκ της Apple και ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer.