Κ. Μαύρος (ΔΕΗ): Ο Όμιλος γίνεται εθνικός πρωταθλητής
Οικονομικό φόρουμ Δελφών

Κ. Μαύρος (ΔΕΗ): Ο Όμιλος γίνεται εθνικός πρωταθλητής

Η Ελλάδα διαθέτει τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει στα ενεργειακή δρώμενα της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε μιλώντας στο Οικονομικό φόρουμ των Δελφών ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Κωνσταντίνος Μαύρος.

Όπως τόνισε, με τον Όμιλο ΔΕΗ δημιουργείται ένας εθνικός πρωταθλητής, ενώ η Ελλάδα μπορεί να γίνει τοπική ενεργειακή υπερδύναμη και αναφέρθηκε στους άξονες ανάπτυξης του Ομίλου, που, όπως είπε, είναι: το «πρασίνισμα», η πελατοκεντρική στρατηγική και οι νέες τεχνολογίες.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ενεργειακή μετάβαση θα βασιστεί στην απανθρακοποίηση, την αποκεντρωμένη παραγωγή από ΑΠΕ, καθώς και την ψηφιοποίηση.

«Αυτή είναι η ουσία της ενεργειακής μετάβασης, χρειάζεται βούληση και πολιτική κατεύθυνση. Θεωρώ ότι υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε, ενώ επικεντρώνοντας τις αναφορές του στον κλάδο των ΑΠΕ, σημείωσε πως αποτελεί στρατηγική επιλογή η ενεργειακή μετάβαση, καθώς είναι μία σωστή επιχειρηματική επιλογή για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία και η αειοφορία των επενδύσεων.

«Η "πράσινη" ενέργεια έχει το μικρότερο κόστος, η βιομηχανία μπορεί να προσφέρει φθηνότερα αγαθά. Όσο φθηναίνει ο ηλεκτρισμός, τόσο περισσότερο θα διεισδύει σε νέες χρήσεις, όπως στη θέρμανση με τις αντλίες θερμότητας», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον κ.Μαύρο, «η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, δουλεύουμε όλοι για τις συνθήκες της ενεργειακής μετάβασης, ώστε να ζούμε καλύτερα, πιο φθηνά και πιο ανταγωνιστικά».