Η Nike σχεδιάζει να περικόψει το 2% των θέσεων εργασίας

Η Nike σχεδιάζει να περικόψει το 2% των θέσεων εργασίας

Η πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να περικόψει το 2% των θέσεων εργασίας, ήτοι πάνω από 1.600 εργαζομένους, για να μειώσει το κόστος, μετά την ανακοίνωση πως τα κέρδη θα μειωθούν τη φετινή χρονιά.

Τον Δεκέμβριο η Nike είχε ανακοινώσει το πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών συνολικού ύψους 2 δισ. δολ. για τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω της σύσφιξης του εφοδιασμού ορισμένων προϊόντων, τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού της, τη μείωση των επιπέδων διαχείρισης και την αύξηση της χρήσης αυτοματισμού.

Η εταιρεία είχε επίσης ανακοινώσει πως θα επιβαρυνόταν με περίπου 400 έως 450 εκατ. δολάρια σε κόστος απόλυσης εργαζομένων το τρίτο τρίμηνο.

Η Nike είχε περίπου 83.700 υπαλλήλους στις 31 Μαΐου 2023.

Η Wall Street Journal, η οποία είχε πρώτη αναφέρει την προοπτική απολύσεων, ανέφερε ότι οι περικοπές αναμένεται να ξεκινήσουν την Παρασκευή και μια δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τριμήνου.

Οι απολύσεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν τους εργαζόμενους στα καταστήματα και τα κέντρα διανομής ή εκείνους που ανήκουν στην ομάδα καινοτομίας της, αναφέρεται το δημοσίευμα.

Κι άλλες μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών, όπως Adidas, Puma και JD Sports, επίσης, έχουν προειδοποιήσει για ασθενέστερα κέρδη φέτος, καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τις μη βασικές δαπάνες.