Κατάλληλο και για συμβατικά και για ηλεκτρικά οχήματα; Με κορυφαίες επιδόσεις αλλά και βιώσιμη τεχνολογία; Και όμως γίνεται!
Οι προκλήσεις της αγοράς και τα νέα μοντέλα

Κατάλληλο και για συμβατικά και για ηλεκτρικά οχήματα; Με κορυφαίες επιδόσεις αλλά και βιώσιμη τεχνολογία; Και όμως γίνεται!

Ένας παγκόσμιος ηγέτης οφείλει να πρωτοπορεί εξελίσσοντας την αγορά. Ένας παγκόσμιος ηγέτης στα ελαστικά οφείλει να πρωτοπορεί εφαρμόζοντας αποδοτικά προϊόντα με λειτουργικές λύσεις βιώσιμης κινητικότητας.

Από τη θέση αυτή, η Bridgestone παρουσιάζει το νέο θερινό ελαστικό τουρισμού, το Bridgestone Turanza 6, που έρχεται τις ημέρες αυτές και στη χώρα μας, με κορυφαία χαρακτηριστικά και θα καταστεί ένα από τα ελαστικά πρώτης επιλογής από πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων. Φυσικά και τους οδηγούς τους.

Τι είναι όμως, αυτό, που καθιστά τη σειρά Bridgestone Turanza 6 τόσο μοναδική, ώστε να την φέρνει στην κορυφή των επιλογών;

Ξεκινώντας, μόλις την καριέρα του, έχει ήδη αξιοζήλευτες διακρίσεις, επιτυγχάνοντας τις καλύτερες επιδόσεις στις κατηγορίες «απόδοση σε βρεγμένο», «κορυφαία χιλιομετρική απόδοση» και «βελτιωμένη απόδοση καυσίμου/ενέργειας». Έτσι, παρέχει στους οδηγούς, τη δυνατότητα να παραμένουν ασφαλείς, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο στο δρόμο, με αξιοσημείωτες επιδόσεις ακόμα και μία βροχερή ημέρα. Ταυτόχρονα, όμως τους προσφέρει πρόσθετα οφέλη απόδοσης και βιωσιμότητας χάρη στις πρωτοποριακές τεχνολογίες TECHSYN και ENLITEN, που ενσωματώνονται στο EV-ready Bridgestone Turanza και το καθιστούν 6 κατάλληλο για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Χάρη σε αυτές, το νέο ελαστικό προσφέρει μείωση του θορύβου διέλευσης κατά 2db σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Από το κορυφαίο pedigree…

Το Bridgestone Turanza 6, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη, και διατίθεται σταδιακά στην χώρα μας από τον μήνα αυτό, με ευρεία κάλυψη: Δηλαδή προσφέροντας 136 διαστάσεις για τροχούς από 16” έως 22”, τόσο για επιβατικά όσο και για SUV δρόμου. Κάτι που σημαίνει ότι με το Turanza 6, η Bridgestone αυξάνει την κάλυψη με 34 νέες διαστάσεις, εστιάζοντας σε ζάντες μεγάλης διαμέτρου.

Η εταιρεία, μάλιστα, το προσεχές διάστημα, θα αποκαλύψει αρκετές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν επιλέξει, ειδικά σχεδιασμένα, ελαστικά Bridgestone Turanza 6 ως αρχικό εξοπλισμό για τα νέα μοντέλα των αυτοκινήτων τους.

Ως γνήσιος «απόγονος του προγράμματος Bridgestone E8 Commitment το Turanza 6 προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε ότι αφορά την ενέργεια, την απόδοση, την οικολογία, την οικονομία και την άνεση. Όλα αυτά υπαγορεύονται από την παγκόσμια εταιρική δέσμευση της Bridgestone που ορίζει ξεκάθαρα την αξία την υπόσχεται να προσφέρει η εταιρεία στην κοινωνία, στους πελάτες, και τις μελλοντικές γενιές σε οκτώ διαφορετικούς τομείς.

...στις δοκιμές

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό πιστοποίησης TÜV SÜD, έδειξαν ότι το Bridgestone Turanza 6 υπερέχει των ανταγωνιστών του στον τομέα «καλύτερη στην κατηγορία απόδοση σε βρεγμένο». Πρόκειται για μία κατηγορία που περιλαμβάνει την καλύτερη απόδοση στους ελιγμούς στις στροφές και την εξαιρετική απόδοση σε ευθεία γραμμή. Το Bridgestone Turanza 6 έλαβε επίσης την καλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ετικέτας (διαβάθμιση «A») στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα για όλες τις διαστάσεις. 

Γιατί, όμως η Bridgestone, δίνει την έμφαση αυτή στις επιδόσεις στο βρεγμένο οδόστρωμα; 

 Μία εκτεταμένη έρευνα καταναλωτών που διεξήχθη από την ίδια, σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες των οδηγών, έδειξε ότι το 86% των οδηγών αναφέρουν την «απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα» ως μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους κατά την αγορά ενός ελαστικού. Και ταυτόχρονα, τη βροχή και τις συνθήκες οδήγησης σε βρεγμένο οδόστρωμα ως μία από τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο δρόμο. Έτσι, προσφέροντας την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία απόδοση στο βρεγμένο οδόστρωμα, το Bridgestone Turanza 6 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των οδηγών και τους βοηθά να διατηρούν την ασφάλειά τους στο δρόμο ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ νερό. Υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Bridgestone για οδική ασφάλεια.

Βιώσιμη απόδοση μέσα από τεχνολογίες αιχμής, για ένα EV-ready ελαστικό

Η ασφάλεια, όμως, δεν είναι ο μόνος τομέας υπεροχής του νέου Bridgestone Turanza 6. Το νέο κορυφαίο ελαστικό της Bridgestone προσφέρει και κορυφαία χιλιομετρική απόδοση, παρουσιάζοντας βελτίωση της τάξης του 22% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Turanza T005, το οποίο παραμένει νικητής στις δοκιμές. Το Bridgestone Turanza 6 παρέχει επίσης βελτιωμένη απόδοση καυσίμου ή εκτεταμένη εμβέλεια μπαταρίας (ανάλογα με τον τύπο του οχήματος), παρέχοντας μείωση της αντίστασης κύλισης κατά 4% σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Όλα αυτά οφείλονται σε ένα σημαντικό μυστικό, που τώρα έρχεται στο φως: Το Bridgestone Turanza 6 προέκυψε μέσα από την εφαρμογή πολλών πρωτοποριακών τεχνολογιών, με διάφορες καινοτομίες ως προς τον σχεδιασμό του πέλματος, τη σύνθεση της γόμας και την κατασκευή. Καινοτομίες που ενισχύουν τις δυνατότητες απόδοσής του. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι βιώσιμες τεχνολογίες αιχμής TECHSYN και ENLITEN: δύο τεχνολογίες που παρέχουν την καλύτερη απόδοση ελαστικών στην κατηγορία, με μια σταδιακή αλλαγή προς τη βιωσιμότητα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές. Είναι η πρώτη φορά που οι δύο τεχνολογίες συνδυάζονται σε ένα Bridgestone ελαστικό.

Χάρη στη χρήση των πρόσφατων τεχνολογιών, όπως η τεχνολογία ENLITEN, το νέο Bridgestone Turanza 6 είναι επίσης απόλυτα κατάλληλο για υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα (EV), συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους. Αυτό σημαίνει χαμηλή αντίσταση κύλισης για εξοικονόμηση μπαταρίας, εφησυχασμός σχετικά με την εμβέλεια και εξαιρετικός έλεγχος για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με την οδήγηση, ειδικά των EV. Επίσης, σημαίνει υψηλότερη αντοχή στην τριβή για την καταπολέμηση της φθοράς των ελαστικών λόγω του αυξημένου βάρους και της υψηλότερης ροπής αλλά και μειωμένο επίπεδο θορύβου για την άνεση του οδηγού. 

Οι ειδικοί της αγοράς, γνωρίζουν ότι ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων, η Bridgestone εξελίσσει συνεχώς τις διαδικασίες Έρευνας & Ανάπτυξης, για να γίνει πιο αποτελεσματική και βιώσιμη. Για παράδειγμα, το νέο Bridgestone Turanza 6 αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Εικονικής Εξέλιξης Ελαστικών της Bridgestone. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία και τη δοκιμή μιας ψηφιακής έκδοσης ενός υπό ανάπτυξη ελαστικού, βοηθώντας την Bridgestone να προβλέψει την απόδοσή του σε διαφορετικές συνθήκες πριν μπει στη διαδικασία παραγωγής πρωτότυπων ελαστικών. Στη διαδικασία της ανάπτυξης, αυτή η βιώσιμη προσέγγιση οδηγεί σε εξοικονόμηση πρώτων υλών και εκπομπών CO2 κατά 21%, ενώ παράλληλα μειώνονται 60.000 χιλιόμετρα και 7,7 τόνοι CO2 από δοκιμές σε εξωτερικούς χώρους.