Κέρδη στο πετρέλαιο - Άλμα 21% στο φυσικό αέριο
Shutterstock
Shutterstock

Κέρδη στο πετρέλαιο - Άλμα 21% στο φυσικό αέριο

Με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη σερί εβδομάδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση.

Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και ο σκεπτικισμός που επικρατεί για τις φήμες συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν για τα πυρηνικά.

Το Brent σήμερα ωστόσο σημειώνει κέρδη 0,36% στα 76,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό υποχωρεί επίσης 0,21% στα 71,42 δολάρια ανά βαρέλι.

Αμφότεροι οι δείκτες αναφοράς υποχώρησαν κατά περίπου 1 δολάριο την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από τις προηγούμενες απώλειές τους που ξεπερνούσαν τα 3 δολάρια, αφού οι ΗΠΑ και το Ιράν διέψευσαν αμφότεροι μια έκθεση του Middle East Eye ότι βρίσκονταν κοντά σε μια πυρηνική συμφωνία.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, ήταν σε τροχιά για απώλειες περίπου 1%, αφού έχασαν περίπου το ίδιο ποσό την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου είχαν αυξηθεί στις αρχές της εβδομάδας μετά την υπόσχεση της Σαουδικής Αραβίας το Σαββατοκύριακο για μεγάλες περικοπές στην παραγωγή, αλλά μείωσαν τα κέρδη τους μετά την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων και τα κινεζικά στοιχεία για τις εξαγωγές.

«Οι τιμές του αργού δεν βοηθήθηκαν από την Κίνα, καθώς η οικονομική της ανάκαμψη έχει απογοητεύσει», δήλωσε ο αναλυτής της OANDA Έντουαρντ Μόγια.

Την ώρα που δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων έδειξε ότι η Fed θα μπορούσε να παραλείψει μια αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίασή της στις 13-14 Ιουνίου, η απουσία παρόμοιων σημάτων από άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες επιβάρυνε τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου, πρόσθεσε ο Mόγια.

Ανοδικά 21% κινείται η τιμή του φυσικού αερίου στα 32,6 ευρώ.