Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο - Μικρή υποχώρηση για το φυσικό αέριο
Shutterstock
Shutterstock

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο - Μικρή υποχώρηση για το φυσικό αέριο

Μικρή άνοδο καταγράφουν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, έχοντας σημειώσει αύξηση περίπου 5% από την αρχή του μήνα,  στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου.

Όλα αυτά εν μέσω ενδείξεων βελτίωσης της ζήτησης και πτώσης των αποθεμάτων πετρελαίου και καυσίμων στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Η τιμή του Brent κινείται ανοδικά κατά 0,20% στα 85,88 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει ήπια κέρδη  0,15% στα 81,39 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη έδειξαν ότι η συνολική προσφορά προϊόντος, που αντιστοιχεί στη ζήτηση της χώρας, αυξήθηκε κατά 1,9 εκατ.

Τα στοιχεία από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου σε 457,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 2,2 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 231,2 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προβλέψεις για κατασκευή 600.000 βαρελιών.

​Στο μεταξύ, το φυσικό αέριο  υποχωρεί 1,70% στα 33,88 ευρώ τη μεγαβατώρα.