Κέρδη  για το πετρέλαιο φέρνει η πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Κέρδη για το πετρέλαιο φέρνει η πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Άνοδος καταγράφεται την Πέμπτη στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent την Πέμπτη, συμπαρασυρόμενα από τα ΣΜΕ του αμερικανικού αργού που σημειώνουν κέρδη  λόγω της προοπτικής διόγκωσης των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η τιμή Brent σημειώνει κέρδη 0,49%, στα 85,46 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate για τον Ιούνιο καταγράφει άνοδο 0,48%, στα 81,96 δολάρια το βαρέλι.

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή υποστηρίζει τις τιμές, καθώς μια ευρύτερη σύγκρουση θα μπορούσε να διαταράξει την προσφορά πετρελαίου από την περιοχή.

Στο μεταξύ το αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε πριν από την έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα αποθέματα πετρελαίου, η οποία καθυστέρησε κατά μία ημέρα λόγω της εθνικής εορτής. Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία των αποθεμάτων πετρελαίου της περασμένης εβδομάδας στις 11 π.μ. EDT (15:00 GMT) την Πέμπτη.

Μια έκθεση της βιομηχανίας που δημοσιεύθηκε την Τρίτη έδειξε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,264 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου, ανέφεραν πηγές της αγοράς, επικαλούμενες στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν.

Η τιμή φυσικού αερίου υποχωρεί  κατά 2,77%, στα 34,37 ευρώ τη μεγαβατώρα.