Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Δελφίνι Χίου

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Δελφίνι Χίου

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην περιοχή Δελφίνι Χίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 21.20 και στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε αγροτοδασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Δελφίνι και Λαγκάδα στη Χίο, κοντά στο στρατόπεδο των Ειδικών Δυνάμεων, το οποίο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδύνεψε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι εξίσου επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών λόγω των εξαιρετικά σφοδρών ανέμων που θα πνέουν ειδικά στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τα μποφόρ θα είναι αρκετά και θα αυξηθούν την Κυριακή και για αυτό στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε για αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου από την Πολιτική Προστασία, οι παραπάνω περιοχές θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί).