Φωτογραφία αρχείου
field_kentriki_fotografia
Φωτογραφία αρχείου
ΓΕΕΘΑ

Συνεχίζεται έως τις 7 Οκτωβρίου η άσκηση «Αλέξανδρος - 22»

Ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου η τακτική άσκηση άνευ στρατευμάτων «Αλέξανδρος - 22» που διεξάγεται σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Όπως προκύπτει από ανακοίνωσή του, ο «Αλέξανδρος - 22» είναι εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, με ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων του Πολιτικού Τομέα σε όση έκταση απαιτείται.  

Αναφιρικά με τους κύριους σκοπούς της άσκησης είναι οι εξής:  

- Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.  

- Η δοκιμή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του διακλαδικού δόγματος διοίκησης και ελέγχου, καθώς και στην σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.  

- Η δοκιμή του συστήματος χειρισμού κρίσεων και του εθνικού συστήματος συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής 'Αμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης.  

- Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την δοκιμή των εθνικών σχεδίων