Συλλήψεις 4 ανηλίκων στον Αγ. Παντελεήμονα για ρατσιστική, ομοφοβική επίθεση

Συλλήψεις 4 ανηλίκων στον Αγ. Παντελεήμονα για ρατσιστική, ομοφοβική επίθεση

Τέσσερις ανήλικοι, εκ των οποίων ο ένας 15 ετών, συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 30/7, στον Άγιο Παντελεήμονα, για ρατσιστική ομοφοβική επίθεση σε βάρος 26χρονου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων και συγκεκριμένα δύο 17χρονων, πολωνικής και αλβανικής υπηκοότητας, ενός 15χρονου ελληνικής υπηκοότητας και ενός ακόμα Πολωνού 18 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης για σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη και στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Πατησίων, όπου οι τέσσερις νεαροί επιτέθηκαν σε 26χρονο με κίνητρο τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Το θύμα ειδοποίησε την Άμεση Δράση και οι τέσσερις νεαροί εντοπίστηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Φερών. Στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης όπου οδηγήθηκαν αναγνωρίστηκαν από το θύμα και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.