Εκτός κινδύνου ο Μαροκινός που τραυματίστηκε από πυροβόλο - «Τούρκοι με χτύπησαν» είπε στους γιατρούς

Εκτός κινδύνου ο Μαροκινός που τραυματίστηκε από πυροβόλο - «Τούρκοι με χτύπησαν» είπε στους γιατρούς

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου νοσηλεύεται χειρουργημένος ο 31χρονος Μαροκινός που σήμερα πυροβολήθηκε -κατά δήλωσή του- από Τούρκους.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ertnews, συνέβη σε περιοχή του Σουφλίου. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία συνοριοφυλάκων και παρακαλούσε τους γιατρούς να τον σώσουν.

Όπως διαπιστώθηκε, έφερε δυο τραύματα ένα διαμπερές που του δημιούργησε βλάβη στη λεκάνη και ένα δεύτερο στην κοιλιακή χώρα το οποίο του προκάλεσε ρήξη στο παχύ έντερο, τμήμα του οποίου αφαιρέθηκε διότι εμφάνιζε ενδοκοιλιακή αιμορραγία.

Αύριο θα γίνει η πρώτη εκτίμηση της μετεγχειρητικής του κατάστασης. Η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδιδε νωρίτερα το evros-news.gr ο Μαροκινός δήλωσε ότι δέχθηκε πυροβολισμούς από τούρκους στρατοχωροφύλακες -επί τουρκικού εδάφους- όταν προσπάθησε να περάσει από την τουρκική όχθη του ποταμού Έβρου στην ελληνική, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά.

Έφτασε με βάρκα στο ελληνικό έδαφος και οι συνοριοφύλακες τον μετέφεραν επειγόντως στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου οι γιατροί τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο γιατί είχε αιμορραγία.

Είναι άγνωστο αν ο νεαρός Μαροκινός ήταν μόνος του ή υπήρχαν και άλλοι μετανάστες μαζί του και προσπάθησαν να περάσουν.