Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αγία Μαρίνα στο Γραμματικό.
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα της 1ης ΕΜΟΔΕ, εθελοντές, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής από τη Νέα Μάκρη, τον Μαραθώνα και το Νέο Βουτζά
Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε από drone ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από εναέρια μέσα
H πυρκαγιά έκαψε σε πλαγιά και ανεβαίνει προς το βουνό ενώ κινείται προς την Βάση του Πολεμικού Ναυτικού
Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, ζητήθηκε η εκκένωση της Βάσης του Πολεμικού Ναυτικού
Στο μεταξύ, ήχησε το 112, το οποίο λανθασμένα αναφέρει ότι πρόκειται για την Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης ενώ είναι στην περιοχή του Μαραθώνα
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
— 112 Greece (@112Greece) June 18, 2025
📍#Αττική
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Αγία_Μαρίνα #Νέα_Μάκρη
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki
@hellenicpolice
Τα εναέρια μέσα επιχειρούν ήδη ενώ η φωτιά καίει πουρνάρια.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 9 οχήματα, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγία Μαρίνα Αττικής. Επιχειρούν 55 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, εθελοντές, 3 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 18, 2025