Ένα ανώνυμο email φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποτέλεσε την αφορμή για την επανενεργοποίηση των ερευνών των αρχών γύρω από την υπόθεση της Marfin.
Το μήνυμα, το οποίο περιήλθε στο λεγόμενο «ελληνικό FBI», περιλάμβανε συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που κατονομάζονταν ως εμπλεκόμενα στη φονική εμπρηστική επίθεση. Μεταξύ αυτών ήταν τα τρία άτομα – δύο άνδρες και μία γυναίκα – σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ υπήρχαν αναφορές και σε επιπλέον πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στην ίδια ομάδα.
Οι διωκτικές αρχές αξιολόγησαν το περιεχόμενο του email ως ιδιαίτερα σημαντικό, γεγονός που οδήγησε στην εκ νέου εξέταση του συνόλου της δικογραφίας και των διαθέσιμων στοιχείων. Παράλληλα, οι ερευνητές προχώρησαν σε διασταύρωση των στοιχείων των τριών κατονομαζόμενων προσώπων με υλικό άλλων δικογραφιών.
Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκτήσουν νέες φωτογραφίες και βίντεο, τόσο κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μολότοφ στην τράπεζα, (που ούτως ή άλλως υπήρχαν σε ένα βαθμό σχεδόν από την αρχή), κυρίως όμως πριν και μετά την επίθεση κατά μήκος της διαδήλωσης, όπου είχαν εισχωρήσει τα άτομα που πέταξαν τις μολότοφ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τη συγκριτική αξιολόγηση προέκυψε ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε άσχετη ποινική δικογραφία παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά με τους δράστες του εμπρησμού της Marfin, όπως η αμφίεση και επιμέρους φυσιογνωμικά ή εξωτερικά γνωρίσματα που έχουν καταγραφεί στο αποδεικτικό υλικό. Ενημερώθηκε η ανακρίτρια και εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης.
Τα εντάλματα αυτά, αφορούν στους δύο άνδρες, 42 ετών σήμερα, (δηλαδή 26 ετών όταν πυρπολήθηκε η τράπεζα) και της γυναίκας, 46 ετών, (30 ετών τη μοιραία μέρα του Μαΐου 2010), για τους οποίους τα στελέχη της ΕΛΑΣ λένε πως τους έχουν με ακάλυπτα πρόσωπα.
Μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε σήμερα επιχείρηση της ΔΑΟΕ και συνελήφθησαν οι δύο 42χρονοι, ενώ έγινα και έρευνα στα σπίτια που διέμεναν στην Κυψέλη και στα Άνω Λιόσια και στα πατρικά τους στο Μαρούσι και στο Χαλάνδρι, καθώς και στο πατρικό σπίτι της 46χρονης γυναίκας στην Αθήνα.
Οι δύο άνδρες είναι γνωστοί στις αρχές και περιγράφονται ως ενεργά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ η γυναίκα η οποία επίσης κινείτο στον ίδιο χώρο, φαίνεται ότι έχει αποστασιοποιηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, καθώς έχει μετακομίσει και διαμένει στη Βρετανία, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
Για τη σύλληψή της αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοση ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά οι βρετανικές αρχές.
