Η ελάχιστη θερμοκρασία σε χιονοδρομικό κέντρο καταγράφτηκε στο Καϊμάκτσαλαν με -18.6 °C.  
Πολικό ψύχος στη βόρεια Ελλάδα με -16 °C στη Μακεδονία
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Πολικό ψύχος στη βόρεια Ελλάδα με -16 °C στη Μακεδονία

Η ελάχιστη θερμοκρασία σε χιονοδρομικό κέντρο καταγράφτηκε στο Καϊμάκτσαλαν με -18.6 °C.  

Εκτός από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών κυρίως στα ανατολικά τμήματα, η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει δημιουργήσει και συνθήκες ισχυρού παγετού στα βόρεια τμήματα της χώρας μας, με τη θερμοκρασία τις πρωινές ώρες της Τετάρτης να φτάνει τους -16.2 °C στο Σέλι Ημαθίας.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 08/02 παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Να επισημανθεί ότι οι ελάχιστες θερμοκρασίες του Πίνακα, αφορούν κατοικημένες περιοχές και όχι χιονοδρομικά κέντρα ή καταφύγια, όπου υπάρχουν μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας. Η ελάχιστη θερμοκρασία του δικτύου τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, καταγράφτηκε στο  Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν με –18.6 °C.  

Σχετικά με την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών για την Τετάρτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr και όπως αυτά παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη, έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

 

Οι χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και στη Βοιωτία θα είναι τοπικά έντονες, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμα:

Αλυσίδες, κουβέρτες και όχι μόνον… Πώς αντιμετωπίζουμε την κακοκαιρία

Κακοκαιρία «Barbara»: Πού θα χιονίζει σήμερα - Νέο έκτακτο δελτίο

Κακοκαιρία «Barbara»: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα