Νομική: Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη - Απελαύνονται οι αλλοδαποί συλληφθέντες (pics)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI)
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/EUROKINISSI)

Νομική: Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη - Απελαύνονται οι αλλοδαποί συλληφθέντες (pics)

Κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και στειλιάρια βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατάληψη της Νομικής Σχολής την οποία εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ σε επιχείρησή της το πρωί.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 28 συλλήψεις (18 γυναίκες και 10 άνδρες), ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν από νωρίς έξω από τη Σχολή παρουσία εισαγγελέα, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είχαν δώσει χρονικό περιθώριο στους καταληψίες να λήξουν την κατάληψη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 28 συλληφθέντες καταληψίες της νομικής οι 9 ήταν αλλοδαποί από ευρωπαϊκές χώρες και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απέλασης τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι 9 συλληφθέντες αλλοδαποί, όπως προέκυψε δεν έχουν καμία σχέση με την Σχολή, ενώ κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες και κράνη.

Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-ολονύκτια διαμαρτυρία στα Προπύλαια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας.

Σε ότι αφορά τους φοιτητές, υπήρξαν καλέσματα για ενίσχυση και από άλλα πρόσωπα να τους συμπαρασταθούν με την παρουσία τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις:

«Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών για την εκκένωση κατάληψης που ξεκίνησε βραδινές ώρες, χθες, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν -28- άτομα (-10- άνδρες και-18- γυναίκες), εκ των οποίων -9- αλλοδαποί [1 Ισπανός, 3 Γαλλίδες, 2 Γερμανίδες 2 Ιταλίδες και 1 Αγγλίδα], σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Σημειώνεται ότι, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι οι αλλοδαποί ουδεμία σχέση έχουν με τη Σχολή, ενώ -15- από τους ημεδαπούς δήλωσαν ότι είναι φοιτητές.

Συνολικά από τους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως».

Δείτε φωτογραφίες: