Ν. Ιωνία: Τρεις συλλήψεις για την επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές Γυμνασίου

Ν. Ιωνία: Τρεις συλλήψεις για την επίθεση εξωσχολικών σε μαθητές Γυμνασίου

Τρεις νεαρούς συνέλαβε η αστυνομία κατηγορούμενους για σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία σε βάρος ανηλίκων, για την υπόθεση με την επίθεση χθες15-20 εξωσχολικών εναντίον μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στη Ν. Ιωνία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή. Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 17 ετών, κατηγορείται επιπλέον για ψευδή κατάθεση. 

Επίσης έχει ταυτοποιηθεί ένας 20χρονος και αναζητούνται άλλοι έξι. Αιτία, της οργανωμένης -όπως φαίνεται- επίθεσης, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην αστυνομία, ήταν δύο κορίτσια.

«Κάποιοι μαθητές μου είπαν ότι «για όλα φταίνε δύο μαθήτριες», οι οποίες έχουν φιλικές σχέσεις και γνωρίζουν κάποιους από την ομάδα των εξωσχολικών» τόνισε στην ΕΡΤ η υποδιευθύντρια του Λυκείου.

«Πήρα το αυτοκίνητο του πατριού μου χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Πήγα σε κατάστημα εμπορίας ελαστικών που βρίσκεται κοντά στον χώρο που έλαβε χώρα το περιστατικό. Εκεί με εντόπισε ένα φιλικό μου πρόσωπο μαζί με δύο άγνωστα άτομα και μου ζήτησαν να τους μεταφέρω στην περιοχή του Γαλατσίου. Δεν γνωρίζω κάτι για τη συμπλοκή» τόνισε ο 17χρονος.

«Εγώ ας πούμε που ήμουν μπροστά είδα άτομα να πηγαίνουν με μαχαίρια σε παιδιά γυμνασίου» τόνισε μια μαθήτρια.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες που φορούσαν μάσκες full face, είχαν στόχο συγκεκριμένο μαθητή, τον οποίο έψαχναν. Ένας από τους μαθητές της τρίτης γυμνασίου τραυματίστηκε από γροθιές στο σαγόνι και το κεφάλι. Παράλληλα, τέσσερις από τους φερόμενους δράστες, προσέγγισαν άλλον μαθητή της δευτέρας λυκείου και τον ρώτησαν αν ήξερε τον ανήλικο που αναζητούσαν. Όταν εκείνος έγνεψε καταφατικά, τότε τον χτύπησαν με κουτουλιά στο κεφάλι και με γροθιά στο δεξί του μάτι. Στην προσπάθεια του να προστατευτεί, βγήκε στον δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.

Η χθεσινή, νέα, συμπλοκή, φαίνεται να είναι συνέχεια περιστατικού που σημειώθηκε την Παρασκευή, μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου με τον ξυλοδαρμό 17χρονου. Στην κατάθεση του φέρεται να έδωσε το μικρό όνομα του 20χρονου αλλά και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησε με αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο να ταυτοποιηθεί.

Οι αστυνομικοί μέσα από μαρτυρίες εντόπισαν την πινακίδα του οχήματος που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους, το οποίο ήταν του πατριού του 17χρονου. Σύμφωνα πάντως με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεση του βιντεοληπτικού υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί ο 17χρονος να κατευθύνεται τρέχοντας προς το αυτοκίνητο, μετά το επεισόδιο, να το ξεκλειδώνει, να μπαίνει μέσα σε αυτό και μαζί του να τρέχουν και να επιβιβάζονται ακόμα πέντε άτομα.

 

Πηγή: ΕΡΤ