Κορινθία: Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών»
YouTube ANT1 TV
YouTube ANT1 TV

Κορινθία: Στον εισαγγελέα τη Δευτέρα ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών»

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών», που ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια σε περιοχή του δήμου Ευρωστίνης - Ξυλοκάστρου στην ορεινή Κορινθία.

Μετά από αστυνομική επιχειρήρηση, κατά τις πρωινές ώρες, στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο στο οποίο διέμενε η οικογένεια, εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προέβαλε αντίσταση. 

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και σύμφωνα με την Αστυνομίας, ο 45χρονος κατηγορείται για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

Στο μεταξύ, με απόφαση του εισαγγελέα Κορίνθου, ο 15χρονος γιος που εντοπίστηκε μαζί με τον 45χρονο κατά την διάρκεια της αυτοψίας. Συνοδευόμενος από την 19χρονη αδελφή του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δύο γυναικών, ηλικίας 39 και 22 ετών, καθώς τριών ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 13, έξι και ενός έτους αντίστοιχα.